Mullintien lähipalvelupiste on alueen asukkaille melkein kuin toinen olohuone. Kolmen lääkärin toimipiste neuvoloineen ja hammashoitoloineen on ollut terveyskeskuslääkäri Vilma Pääkön työpaikka vajaan vuoden ajan.

Runosmäki-Mullin terveysasemaan kuuluva Mullintien lähipalvelupiste on tiivis työyhteisö ja asiakkaat tulevat tutuiksi. Monet alueen asukkaat käyvät lapsien kanssa neuvolassa sekä vanhemmat ja isovanhemmat lääkärin vastaanotolla – koko perheen kokonaisvaltainen hoito tulee tutuksi.

Jo aikaisessa vaiheessa oli selvää, että Vilma haluaa lääkäriksi. 

- Heti kun opin lukemaan, tutustuin äidin kirjahyllyn lääkärikirjaan – sairauksien latinankieliset nimet olivat varhaisessa vaiheessa tuttuja. Myös Teho-osasto ja muut sairaalasarjat olivat suosikkejani jo ala-asteella.

Porista kotoisin oleva Vilma päätyi lukion jälkeen ensin opiskelemaan Turun yliopistoon kemiaa.

- Sitten hain lääkikseen ja pääsin.

Lääketieteen lisensiaatiksi Vilma valmistui vuonna 2014. Työskentelyn Mullintien lähipalvelupisteessä hän aloitti tämän vuoden alussa. Sitä enne hän työskenteli Runosmäen terveysasemalla vuodesta 2014 lähtien. Lääkärin työssä tulee vastaan monenlaisia tilanteita.  

- Mutta pidän juuri työn vaihtelevuudesta – toisena hetkenä laitan kierukan, seuraavaksi poistan luomen ja sitten onkin vuosikontrolli.

Työpäiviin kuuluu myös puhelin- ja toimistoaikaa ja kiireettömien vastaanottojen ohella Runosmäen terveysasemalla on päiväpäivystystä. Lisäksi työviikon aikana yhtenä aamupäivänä on vastaanotto Mullintien neuvolassa.

Monet lääketieteen erikoistumisalat ovatkin Vilman mielestä kiinnostavia, mutta jonkin tietyn alan valinta rajaisi muita pois.

- Terveysasemalla hoidan lapsipotilaita neuvolassa, teen gynekologisia, kirurgisia ja sisätauteihin liittyviä toimenpiteitä. Yleislääketiede onkin itselleni varteenotettava erikoistumisala.

Työssä parasta

Runosmäen terveysasema on Vilmalle tuttu paikka jo kandivaiheen kesätöistä. Parasta työssä on sen vaihtelevuus, mutta myös tutut asiakkaat ja heiltä saatu positiivinen palaute.

- Kun siirryin Runosmäen terveysasemalta tänne töihin, moni potilaistani vaihtoi omaa terveysasemaansa ja siirtyi myös ”Mulliin”.

Kun potilas ja lääkäri tuntevat toisensa, siitä on hyötyä molemmille osapuolille.
- Täällä on hyvä ilmapiiri, kivat työkaverit, hyödyllisiä koulutuksia järjestetään viikoittain, lisäksi on yhteinen kesä-meeting, jossa seurustellaan ja saunotaan. Myös lomat voi pitää joustavasti.

Runosmäen terveysasemalla ja ”Mullissa” työskentelee useita lyhytaikaisia sijaisia, jotka kysyvät apua.
- Olen muutaman vuoden työskentelyn jälkeen jo lähes seniorin asemassa. Olen saanut vastuuta ja luottamusta ja se on tärkeää. Myös itselleni kynnys kysyä kokeneemmilta kollegoilta terveyskeskuksessa ja kaupunginsairaalassa on matala.

Vapaa-aikaa merellä ja matkoilla

Vilman harrastuksista tärkeimmät ovat matkustelu, veneily juuri hankitulla purjeveneellä ja kuorolaulu.
- Esiinnyin kollegoideni kanssa viimeksi Runosmäen terveysaseman 10-vuotisjuhlassa.

Kesä on kulunut merellä.
- Purjehdimme ulkosaaristossa ja elokuussa purjehdimme mieheni kanssa Ahvenanmaan ympäri.

Turku on kaupungeista paras samoista syistä.
- Esimerkiksi asuntojen hintataso on matala ainakin verrattuna pääkaupunkiseutuun. Meillä on ihana saaristo ja Turku on muutenkin kiva kaupunki. Pariisi-vertaukset ovat siksi osuvia eli ”Varför Paris vi har ju Åbo”.

   
Katso Vilman ajatuksia myös videolta.