Turun kaupunki ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tarjoavat Reformaation merkkivuoteen liittyvää ohjelmaa suunnitteleville mahdollisuuden hakea avustusta suunnitelmiensa toteuttamiseen. Syys-lokakuussa järjestetään merkkivuoden yhteisöavustushaun toinen ja samalla viimeinen kierros.

500 vuotta Lutherin teeseistä

  • Reformaationa tunnettu ajanjakso alkoi, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan 31.10.1517.
  • Vuonna 2017, 500 vuotta teesien julkaisemisen jälkeen, vietetään maailmanlaajuista reformaation merkkivuotta.
  • Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä merkkivuotta vietetään 31.10.2016–5.11.2017.
  • Merkkivuotta vietetään yhteydessä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin.
  • Suomessa merkkivuoden valtakunnalliset päätapahtumat järjestetään Turussa.

www.reformaatio2017.fi

#reformaatioturku  #reformaatio2017

Pienimuotoisella avustuksella halutaan rohkaista erityisesti niitä yhteisöjä, joilla ei ilman tukea olisi mahdollisuutta tuottaa merkkivuoteen liittyvää ohjelmaa. Kaupunki ja seurakuntayhtymä toivovat merkkivuoden tuottavan sisällöiltään monipuolista ja eri-ikäisille kohderyhmille suunnattua ohjelmaa. Ohjelmaa valmistelevien toivotaan lähestyvän reformaation teemoja luovalla ja tuoreella tavalla, tämän päivän näkökulmasta käsin.

Merkkivuoden hankkeille suunnattujen avustusten hakuaika on 12.9.–31.10.2016. Päätökset avustuksen myöntämisestä lähetetään hakijoille joulukuun aikana. Avustuksen saaneet sitoutuvat raportoimaan hankeavustuksen käytöstä.

Tutustu hakuohjeisiin

Lisätiedot merkkivuoden hankkeista Turussa