Tulevaisuuden markkinoilla voittajia ovat älykkäät ratkaisut, jotka huomioivat resurssiniukkuuden ja ympäristön. Osallistu Bastu-haastekilpailuun ja ehdota toimialat ylittävää ideaa 30.11.2016 mennessä.

Mikä Bastu?

  • Bastu on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koordinoima yrittäjälähtöinen verkosto, jonka tavoitteena on luoda kiertotalouden mahdollisuuksista uutta liiketoimintaa erityisesti Turun seudulle ja Varsinais-Suomeen. 
  • Avoimessa verkostossa on mukana alueen yrittäjiä, julkisten organisaatioiden edustajia sekä rahoittajia.
  • Turun kaupunki ja Sitra rahoittavat Bastu-verkoston toimintaa, joka on osa Sitran ja kaupungin kolmivuotista yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi alueella.

Bastu-haastekilpailussa haetaan uusia ratkaisuja edistämään talouden ja hyvinvoinnin kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen liikakäyttöön. Ideat voivat liittyä sekä tuotteisiin että palveluihin tai niiden yhdistelmiin. Valtakunnallisen haastekilpailun tavoitteena on erityisesti uudistaa Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kärkialoja.

‒ Toivomme saavamme toimialat ylittäviä ehdotuksia, joilla on markkinapotentiaalia. Arvostamme ideoita, joilla on mahdollisimman neutraali ympäristövaikutus, sekä skaalautuvia konsepteja, jotka voidaan viedä isoille markkinoille nopeastikin, kertoo Bastun koordinaattori Keijo Koskinen Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta.

‒ Koska haluamme saada uusia näkökulmia ja ideoita, toivomme että idean takana olevassa tiimissä on vähintään kaksi eri toimialaa edustavaa toimijaa. Startuppien ja pidempään toimineiden yritysten ehdotuksia tarkastellaan eri kriteerein.

Kilpailun paras idea palkitaan 15 000 euron rahapalkinnolla. Lisäksi kisan viidelle parhaalle idealle on luvassa tukea Bastu-verkoston asiantuntijoilta ja yhteistyökumppaneilta idean eteenpäin viemiseen.

Kilpailuideoita voi jättää 30.11.2016 asti. Ehdotuksia voivat tehdä yksittäiset henkilöt opiskelijoista kuluttajiin sekä organisaatiot yrityksistä julkisiin toimijoihin. Ehdotukset tehdään liiketoimintasuunnitelman muodossa.

Asiasanat: