Food & Fun Turku 2016 lähestyy ja 5.10. aukeavat ravintoloiden ja baarien ovet vierailevien keittiömestareiden suunnittelemilla menuilla. Vapaita pöytiä löytyy vielä, mutta viikonlopun kattaukset alkavat olla muutamia hajapaikkoja lukuunottamatta täynnä.

Food & Fun järjestetään Turussa nyt kolmatta kertaa. Kaikki festivaalin vieraat on nyt julkistettu, ja vieraita saadaan ympäri maailmaa. Ravintoloiden kattauksiin löytyy vielä tilaa erityisesti keskiviikkona ja torstaina, jolloin tilaa on lähes joka ravintolassa. Pöytävaraukset tehdään suoraan ravintoloihin.

Vielä viime hetkillä on tullut muutamia muutoksia osallistujiin. Asgeir Mar Björnsson sekä Sigurdur Haraldsson ovat valitettavasti estyneet saapumasta mutta heidän paikkansa ottavat erttäin kovat ammattilaiset. Saksasta kotoisin oleva Annica Leverenz Tårgetissa sekä Daphneen Steinar Sveinsson, yhden kansainvälisesti tunnetuimman islantilaisravintolan keittiömestari. Alla tämän vuoden vieraiden esittelyt.

E. Ekblom - Gísli Matthías Auðunsson, Reykjavik, Iceland
Keittiömestari ja ravintoloitsija Gisli on työskennellyt islannin parhaissa ravintoloissa. Hän perusti kotikyläänsä Vesmannaeyjariin ensimmäisen ravintolansa vuonna 2012. Slippurinn on auki vain kesäisin joten Gislille jäi aikaa kiertää harjoitelemassa kansainvälisissä ravintoloissa. Tammikuussa 2015 hän perusti Matur og Drykkurin Reykjavikiin. Siellä mukaillaan vanhoja perinteisiä islantilaisia reseptejä modernilla tavalla.

E. Ekblom - David Jimenez Gamboa, Manna la Roosa, Tallinna, Reykjavik
David edustaa Manna la Roosaa, Tallinnasta. Villi ja taiteellinen sisustus sekä tunnelma yhdistyvät todella tasokkaisiin drinkkeihin ja ruokaan. Suosittu ja viihdyttävä paikka jota David edustaa pettämättömällä ammattitaidolla ja hymyllä.

Pinella Bar - Teitur Schiöth, Slippbarinn, Reykjavik, Islanti
Teitur haaveili kokiksi ryhtymisestä mutta veitsien, hedelmien ja kaiken käsillä olevien esineiden heittely oli liikaa hänen opettajilleen, joten hän lähti baari-alalle. Hän on työskennellyt baareissa Thaimaasta Saksaan ja Yhdysvaltoihin ja työskentelee nyt yhdessä Reykjavikin parhaista cocktailbaareista, Slippbarinnissa.

Tårget - Annica Leverenz, matkustava miksologi
Tällähetkellä Islantiin majoittunut baarimestari rakastaa tuntematonta ja lähti matkalle neljä vuotta sitten pelkkä rinkka mukanaan. Hän tykkää työskennellä hetken siellä, hetken täällä tehden erilaisia töitä tai vapaaehtoistyötä. Hänellä on 18 vuoden kokemus Berliinin huippubaareista ja tällä rautaisella kokemuksella erikoistunut klassiseen miksologiaan improvisointia unohtamatta. Hän myös valmentaa nuoria baarimestareita ravintola-alalle.

Daphne - Steinar Sveinsson - Matur og Drykkur, Reykjvik, Iceland
Steinar aloitti kokin uransa Grilliðin, yhden Islannin parhaan ravintolan sous cheffinä. Hän on piipahtanut Suomessa Filip Langhoffin opissa, ravintola Askissa ja palasi talven jälkeen johtamaan paljon kansainvälistä julkisuutta saanutta Matur og Drykkuria. Moderni ja perinteinen yhdistyvät hänen ruoassaan.

Tiirikkala - Leo Ólafsson & Ólöf Rún Sigurðardóttir, Reykjavik, Islanti
Icebreaker nimellä kulkeva baarimestari Food Cellarista on yksi islannin parhaita ja Ólöf Blue Lagoonista on myös tunnettu taidoistaan ravintola-alalla. Hän on todella järjestelmällinen ja vieraanvarainen ja yhdessä tämä pariskunta voivat kohdata minkä vaan haasteen! Tiirikkalassa he ovat luoneet kokonaisuuden ja kokemuksen uteliaille asiakkaille.

Pop Up Ravintola Tres ravintola Torren tilalle
Pop Up-ravintola Tres, Torresta tutun Mira Helenin luotsaamana tuo Yun Fuentesin menun esille hauskassa pop up-ravintolassa Hansakorttelissa Keskiviikosta lauantaihin. Torren omistajavaihdoksen jälkeen oli hetken avoinna miten Fuentesin menu saadaan esille, mutta Hansakortteli tarjosi mahdollisuuden pop up ravintolaan. Yrittämisen halu ja rakkaus ruokaan sai Miran pistämään pystyyn Tresin Fod & Fun viikoksi.

Cafe Artissa Vuoden Baristat 2010, 2012 sekä 2014 perehdyttävät kahvin perusmakuin ja uuttamiseen
Tietoa kahvista, sen uuttamisesta ja maistamisesta Vuoden barista 2014 Helka Ikosen sekä Vuoden barista 2010 & 2012 Joona Suomisen opastuksella Cafe Artissa. Workshopissa käydään läpi kahvin kannalta olennaisia perusmakuja eli happamuutta, makeutta ja karvautta. Lisäksi perehdytään hieman makuaistiin liittyvään tutkimukseen ja siihen, miten kahvin uuttuminen vaikuttaa näiden perusmakujen muodostamaan tasapainoon. Jos haluat syventää ymmärrystäsi kahvista ja sen iloista tai vain nautiskella niin tämä on oikea tilaisuus!

Workshopit:
La 8.10. Klo 17.30 Joona Suominen
Su 9.10. Klo 15.00 Helka Ikonen
Su 9.10. Klo 17.30 Joona Suominen

Ravintolat:
Smör - Gabriel Mellim Andersson Upper House Dining, Göteborg, Ruotsi
E. Ekblom - Gísli Matthías Auðunsson, Reykjavik, Iceland
Pinella - Jesper Krabbe, Henne Kirkeby Kro, Tanska
Karu Izakaya - Jonah Kim, Yona, Washington DC, USA
Tres - Yun Fuentes, Alma del Cuba, USA, Philadelphia
Daphne - Steinar Sveinsson, Matur og Drykkur, Reykjavik, Islanti
Hus Lindman - Sergii Zelenokhat, Ukraina
Sergio's - Riccardo Benvenuti, Italia
Gustavo - Ignacio Alvarez De Mon Gimeno, Monastrell, Alicante, Espanja

Cocktailbaarit ja kahvilat:
E. Ekblom - David Jimenez Gamboa, Manna la Roosa, Tallinna, Reykjavik
Tårget - Annica Leverenz, matkustava miksologi
Tiirikkala - Leo Ólafsson & Ólöf Rún Sigurðardóttir, Reykjavik, Islanti
The Cow - Arni Gunnarsson Reykjavik, Islanti
Pinella Bar - Teitur Schiöth, Slippbarinn, Reykjavik, Islanti
Börs Bar & Cafe - Markus Sillanpää, Suomi
Marina Bar & Lounge - Greta Grönholm, Suomi
Gaggui Kaffela - Axel Thorsteinsson, Apotek, Reykjavik, Islanti
Cafe Art järjestää cuppingeja pitkin viikkoa ja maistattaa Turun Kahvipaahtimon, heidän oman paahtimonsa kahveja.
Mbakery

www.foodandfunfinland.fi
www.facebook.com/foodandfunturku

#foodandfunturku
#foodandfunfinland
#eatmyturku