Kokonaisuuteen kuuluvat verkkosivut, Facebook- ja Twitter-sivustot sekä oma YouTube -kanava, jossa viestitään videoiden kautta. Kanavien avulla sote- ja maakuntauudistuksesta viestitään varsinaissuomalaisten lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

Varsinais-Suomen omat sote- ja maakuntauudistuksen viestintäkanavat julkistettiin 25. lokakuuta yhteisellä ydinviestillä Kimpassa - Allihopa.  Kokonaisuuteen kuuluvat verkkosivut, Facebook- ja Twitter-sivustot sekä oma YouTube -kanava, jossa viestitään videoiden kautta. Ensimmäisessä videoblogissa keskustelevat Varsinais-Suomen muutosjohtajat Laura Leppänen ja Antti Parpo.

- Haluamme kertoa varsinaissuomalaisille uudistuksesta alueemme näkökulmasta, ymmärrettävästi ja oikeaan aikaan. Muutosviestintään kuuluu vuorovaikutus sekä se, että myös keskeneräisistä asioista ja valmistelusta kerrotaan avoimesti, kertoo viestintävastaava Jessica Ålgars-Åkerholm Varsinais-Suomen liitosta.

Kimpassa - Allihopa korostaa yhdessä tekemistä, kaksikielisyyttä ja ihmisläheistä kerrontaa. Visuaalisen ilmeen on suunnitellut Varsinais-Suomen liiton graafinen suunnittelija Antti Vaalikivi.

Kaksikieliset ja merellisen raikkaat

Kaksikieliset verkkosivut kimpassa-allihopa.fi ovat merellisen raikkaat. Nettisivuilta löytää ajankohtaiset tapahtumat aikajanalla sekä alatyöryhmien aineistot.

Varsinais-Suomessa sote- ja maakuntauudistus koskettaa noin 22 000 työntekijää. Valtaosa heistä työskentelee sote-sektorilla.

- Sisäinen viestintä on erittäin tärkeää, jotta henkilökunta tietää mitä on tekeillä, huomauttaa Arto Salo Turun kaupungin hyvinvointitoimialan viestinnästä. Salo muistuttaa, että henkilöstö on uudistuksen valmistelussa ja toteuttamisessa tärkeässä roolissa. 

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Varsinais-Suomeen ovat laajat ja uudistus tulee muuttamaan kuntalaisten palveluja merkittävästi. Viestintä on olennainen osa Suomen historian suurinta julkishallinnon uudistusta - sekä kansalaisten että henkilökunnan on saatava tietoa siitä, mitä tapahtuu.

Kimpassa - Allihopa -viestintäkanavat: