Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala tarjoaa marras- ja joulukuun aikana tapahtumia ja työpajoja, joissa turkulaiset pääsevät kohtaamaan toisiaan. Tarkoituksena on saada kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset turkulaiset harrastamaan ja tekemään asioita yhdessä.

#yksiturku Facebookissa

Monikulttuurisuus Turussa

- Luvassa on ainakin humppaa, teatterityöpajoja ja musiikkia. Iso tapahtuma on kaikkien turkulaisten itsenäisyysjuhlat Turun linnassa 4. joulukuuta, kertoo kampanjan koordinaattori Kati Leskinen.

Osana kampanjaa turkulaisille jaetaan #yksiturku-lippuja, joilla voi hankkia lipun muun muassa Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin, museoon tai uimaan ja kuntosalille Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleihin. #yksiturku-lippu on tarkoitettu käytettäväksi uuden turkulaistutun kanssa.

#yksiturku-lippuja saa Taide- ja toimintatalo Vimman asiakaspalvelusta (Aurakatu 16) arkisin klo 9–20 perjantaista 28. lokakuuta alkaen. Ensimmäisenä jaossa on pääsylippuja Turun filharmonisen orkesterin konserttiin ”Triptyykki” perjantaina 4. marraskuuta. Tapahtumaan on tarjolla 30 maksutonta #yksiturku-lippua.

- Lippujen hakemisen yhteydessä saa turkulaiskavereita kaipaavien maahanmuuttajaryhmien yhteystiedot. Kun soittaa tai lähettää sähköpostia yhteen niistä, saa itselleen konserttikaverin, neuvoo Leskinen. #yksiturku-lippu vaihdetaan kahteen pääsylippuun Konserttitalon kulttuurikauppa Ars Musicassa (Aninkaistenkatu 9) torstaihin 3. marraskuuta mennessä.

Turku haastaa kaikki mukaan

Kaupungin lisäksi tekemistä ja tapahtumia järjestämään haastetaan seurat, yhdistykset ja yksittäiset turkulaiset. Esimerkiksi Turun naisvoimistelijat ovat jo mukana kampanjassa.

- Tarjoamme maahanmuuttajataustaisille turkulaisille maksutonta tutustumista tietyille ryhmäliikuntatunneille koko marraskuun ajan. Haluamme tehdä osamme, että kaikki turkulaiset löytäisivät harrastuksen, jonka kautta voi saada uusia kavereita ja kiinnittyä kotikaupungin arkeen, sanoo Turun Naisvoimistelijoiden liikuntasihteeri Saara Lehtonen.

Kampanja elää sosiaalisessa mediassa tunnisteella #yksiturku. Yhteistä tekemistä löytyy Facebookin Monikulttuurisuus Turussa -sivulta, jossa kerrotaan kaikki kampanjaan liittyvä ajankohtainen tieto ja tulevat tapahtumat. Sinne voi myös lisätä oman #yksiturku-tapahtuman tiedot.