Kansalaistila on keväällä 2017 kaupungin keskustassa toimiva kaikille avoin pop up -tila. Toiminta on osa Suomi 100 -ohjelmaa ja Turun museokeskuksen organisoimana se toteuttaa juhlavuoden teemaa yhdessä.

Minkälainen on sinun kansalaistilasi? Toimiiko se ideapajana, näyttelytilana, tapahtuma-areenana vai vuorovaikutuksen ja kohtaamisten paikkana, kansalaisten yhteisenä oleskelutilana. Hae mukaan toteuttamaan Kansalaistilan ohjelmaa! 

Ehdota tapahtumaa osaksi Kansalaistilan ohjelmaa

Mukaan ehdotettavien tapahtumien toivotaan liittyvän sisällöiltään Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen ja sen teemoihin, historiaan, kulttuuriperintöön, museotoimintaan tai maamme tulevaisuuden suuntaviivoihin. Se voi esimerkiksi olla yhdistyksen toiminnan esittelyä, kirjan julkistamistilaisuus, luento, keskustelutilaisuus, avoin työpaja tai muuta luovaa toimintaa; mielikuvitus on rajana. Ohjelman tulee olla kaikille avointa ja maksutonta.

Keskustassa toimivan Kansalaistilan sijaintipaikka julkistetaan vuoden 2016 lopulla. Tila on avoinna helmi-toukokuussa 2017. Ohjelma rakennetaan ja toteutetaan yhteistyössä valittujen toimijoiden ja Turun museokeskuksen kanssa. Turun museokeskus tarjoaa tilan veloituksetta yhteistyötahojen käyttöön. 

Hakemukset 28.11. mennessä

Hakemukset tulee jättää maanantaihin 28.11.2016 kello 15.00 mennessä. Hakemuksen toivotaan sisältävän tapahtuman nimen ja kuvauksen, toivotun tapahtuma-ajankohdan, lyhyen kuvauksen järjestävästä tahosta ja mahdollinen nettisivulinkki sekä vastuuhenkilön yhteystiedot. Hakemukset toimitetaan sähköisesti osoitteeseen pia.hovi-assad@turku.fi 

Lisätietoja toimistoajan puitteissa voi tiedustella Turun museokeskuksesta: vuorovaikutussuunnittelija Pia Hovi-Assad, pia.hovi-assad@turku.fi ,  puh. 040 638 6924.

Muista myös, että turkulaisilla yhteisöillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus hakea Turun kaupungin Suomi 100 -yhteisöavustusta vuonna 2017 Turussa toteutettaville hankkeille!