Turun kaupungin sivistystoimiala isännöi yhteispohjoismaista opettajavaihtoa 13.–16.11. ja sivistysjohtajatapaamista 15.–17.11. Vierailevat opettajat käyvät tutustumassa Turun eri kouluihin ja päiväkoteihin. Viikon pääteemana on Suomen uusi opetussuunnitelma.

Tapahtumaan osallistuu 36 opettajaa ja 21 opetushallinnon työntekijää Turun pohjoismaisista ystäväkaupungeista Göteborgista, Bergenistä ja Århusista. Myös Saksassa sijaitsevan Flensburgin tanskalaisista kouluista osallistuu muutama opettaja.

Viikon pääteemana on Suomen uusi opetussuunnitelma. Viikkoa isännöi 20 opettajaa Turusta, jotka edustavat varhaiskasvatusta, perusopetusta ja toisen asteen koulutusta. Vierailevat opettajat käyvät tutustumassa Turun eri kouluihin ja päiväkoteihin maanantaina ja tiistaina. Keskiviikkona järjestetään seminaari sekä opettajille että sivistysjohtajille.

Yhteispohjoismainen opettajavaihto ja sivistysjohtajien tapaaminen järjestettiin Turussa viimeksi vuonna 2009. Pohjoismaiseen ystävyyskaupunkitoimintaan kuuluu myös vuosittain järjestettyjä leirikouluja oppilaille vuosiluokalla 9. Toisen asteen opiskelijoille järjestetään vuosittainen nuorisokonferenssi.