Valokuva-albumit ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita aarteita. Albumit auki -projektissa kerätään valokuvia, digitoidaan ne ja siirretään internetiin kaikille avoimeen tietokantaan. Projektin tarkoituksena on koota mahdollisimman laaja kuva-arkisto suomalaisista kaupungeista ja niiden asukkaista.

Albumit auki verkossa

www.albumitauki.fi

Projektiin voi vielä osallistua, varaa aika Mia Mäkelältä:
mia.s.makela@turku.fi / 040 3592457

Valokuvahanke alkoi Helsingissä jo vuonna 2003 ja kuvia kerättiin tuhansia. Nyt nettisivut on uudistettu ja syksyllä 2014 Albumit auki -konsepti laajeni myös Helsingin ulkopuolelle.

Turussa Albumit auki -projekti on kiertänyt muun muassa kirjastoissa. Jatkosta ei ole tällä hetkellä varmaa tietoa, joten on aika katsoa, mitä albumeihin on tähän saakka kertynyt.


Päätösviikko pääkirjastossa

Albumit avataan 21.–25. marraskuuta tarkoituksena esitellä kaupunkilaisille projektia ja sen kautta saavutettua Turku-kuvien satoa, sekä antaa vielä mahdollisuus osallistua omilla kuvillaan valtakunnalliseen projektiin.

Maanantaina 21.11. järjestetään pääkirjaston Studiossa projektin avoin ja yleinen päätöstilaisuus, jossa turkulaiset kuvien luovuttajat esittelevät ja kertovat tarinoita kuvistaan. Samalla kerrotaan Turun yliopiston järjestämästä sisarprojektista Turku/Åbo1800. Tilaisuuden päätteeksi projektiin osallistunut Markku Varnila pitää kuvaesityksen kokoelmastaan.

Loppuviikon ajan projekti on esillä pääkirjaston aulan infopisteellä. Kuvia pyritään lisäksi mahdollisuuksien mukaan heijastamaan kirjaston ulkoseinälle.
 

Kuva: Tyttökoululaiset ryhmäkuvassa tanssiaisissa, kuvaaja Anneli Honkanen 1961.