Itsenäisyyden juhlavuotta rakennetaan Turussa palavalla innolla ja suurella sydämellä. Turun kaupungin yhteisöavustukset kiinnostivat paikallisia toimijoita yli odotusten, sillä hakemuksia tuli pitkälti toista sataa. Vuoden 2016 määrärahoista avustettavat hankkeet on nyt valittu ja avustuksensaajiksi valikoitui 36 tahoa.

Projektien arvioinnissa on noudatettu hakuvaiheessa ilmoitettuja periaatteita ja tavoitteita, huomioiden mm. hankkeen luonne ja ajankohta, sekä sen erityinen yhteys Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen ja Yhdessä-teeman toteutumiseen. Lisäksi on otettu huomioon juhlavuoden paikallisen monimuotoisuuden edistäminen sekä avustuksen suuruus hankkeen toteutettavuuden kannalta.

Juhlatekoja ovat toteuttamassa seurat, yhdistykset, yhteisöt ja yritykset, joiden panostukset Suomen suureen vuoteen ovat ilahduttavan moninaisia. Avustettavien joukossa on mm. videoteos, lyhytelokuva, radiodokumentti, veistos, nykytanssiteos, julistus, musiikkiteatteria, luontoretkiä, konsertteja, näytelmiä, näyttelyitä, työpajoja, kävelykierroksia, messuja, opastuksia, luentoja ja seminaareja.

Eloisa kaupunki houkuttaa kauempaakin

-Kaupunki avustaa pienimuotoisia yhteisöhankkeita erillisellä määrärahalla. Haluamme aktivoida paikallisia toimijoita osallistumaan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden valmisteluun, jotta Turku näkyy, kuuluu ja houkuttaa myös maakuntarajojen ulkopuolella. Meillä on energinen ja eläväinen kaupunki, jossa pystymme tarjoamaan vaikuttavia elämyksiä kaikille Suomen ystäville, sanoo kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Turussa toteutettaville tapahtumille ja toimenpiteille jaetaan 1 000 – 10 000 euron suuruisia avustuksia vuonna 2016 kahdessa eri haussa yhteensä 120 000 €. Vuonna 2016 avustushakuja on ollut kaksi. Ensimmäisen kierroksen 39 hakemuksesta jaetaan kaupunginjohtajan päätöksellä viidelle eri toimijalle 24 000 €. Toisen kierroksen 98 hakijan joukosta avustuksia jaetaan 31 hankkeelle yhteensä 96 000 €.

Vuodelle 2017 on yhteisöavustuksiin oma määrärahansa, joka vahvistetaan kaupungin talousarvion yhteydessä.