Gregorius IX:n tie 8:n tiloissa avautuu virallisesti tammikuun 19. päivänä uusi Halisten nuorisotila. Tila on ensisijaisesti varattu lasten ja nuorten käyttöön, mutta sitä tulevat käyttämään myös monet järjestöt ja yhdistykset sekä yksityiset tahot.

Faktaa tilasta:

  • Turun kaupungin nuorisopalveluiden tila, toimintaa ylläpitävät Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin nuorisotyöntekijät
  • Os. Gregorius IX:n tie 8, Turku
  • Kokonaispinta-ala 290 neliömetriä, sis. 101,9-neliöisen monitoimitilan ja kaksi huonetta (46,9 ja 29,2 m2), joista suurempi on haitariovin erotettu monitoimitilasta
  • Esteetön pääsy tilaan, inva-wc
  • Tilassa on keittiö
  • Ajatuksena koko alueen asukkaiden yhteinen ”kylätalomainen” tila. Etenkin nuoret mutta myös muut alueen asukkaat halutaan monipuolisesti mukaan toimintaan.
  • Ajatus lähti nuorten omista toiveista saada Halisiin paikka, jossa tavata kavereita ja tutustua uusiin sekä harrastaa yhdessä yli kulttuurirajojen.

Odotettu Halisten uusi nuorisotila on avautumassa. Q-vuoren nuorisotila toimii Nummen ja Halisten alueen nuorten käytössä vielä vuoden loppuun, mutta tammikuussa sen toiminta siirtyy uusiin tiloihin Halisten liikekeskukseen, aivan Halistenkosken tuntumaan. Tila on Q-vuoren tavoin Turun kaupungin nuorisopalvelujen tila, ja sen nuorisotoimintaa ylläpitävät Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin nuoriso-ohjaajat.

– Toiminnassa on luvassa avoimia nuorten iltoja, kansainvälisiä teemailtoja, diskoja ja yönuokkareita. Myös nuorten QuHa:n päätetään -ryhmä jatkaa, kertovat SPR:n nuoriso-ohjaajat Johanna Stauffer ja Anu Leppänen.

QuHa:n päätetään -ryhmässä on kyse osallistuvasta budjetoinnista, jonka taustalla on ajatus osallistuvasta demokratiasta: nuoret voivat aktiivisesti osallistua päätöksiin toimintarahojen käytöstä ja toiminnan sisällöistä.

– Nuoret saivat osallistua esimerkiksi uuden tilan sisustuksen ja uusien pelien valintaan sekä toimintojen suunnitteluun. Ryhmään valitaan uudet nuoret päättäjät helmikuussa 2017, ja he pääsevät ideoimaan tulevaa toimintaa ja vaikkapa retkiä, Leppänen kertoo.

QuHa:n toiminta on suunnattu 12–18-vuotiaille nuorille. Halisissa on tarkoitus järjestää myös pre-nuokkareita 9–12-vuotiaille.

– Tilassa tulee olemaan myös muun muassa 4H:n kokkikerho tytöille, Sateenkaarikodon ja YK-yhdistyksen sekä SPR:n läksykerho 7–12-vuotiaille, Vamoksen avointa toimintaa yli 18-vuotiaille ja lisäksi esimerkiksi MLL:n perhekahvila, Stauffer luettelee.

Alueen aktiivien ja uusien järjestöjen toivotaan ottavan tilat omakseen ja omalta osaltaan tuovan monipuolisuutta toimintaan. Paikka halutaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.

Uuden tilan nimestä järjestettiin avoin nimikilpailu.

Tilan kaikille avoimia avajaisia vietetään 19. tammikuuta klo 17 alkaen, jolloin uuden tilan nimi on myös tiedossa.

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen

Kaupunginosa/Alue: