Vuoden 2017 alussa avautuu pienyrityksille mahdollisuus osallistua juhlavuoteen. ”100 hyvää Suomesta” -pienyritysmallissa haetaan sataa tuotetta tai palvelua juhlistamaan satavuotiasta Suomea. Sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua, jotka keräävät yleisöäänestyksessä vähintään sata ääntä, saavat käyttöönsä Suomi Finland 100 -tunnuksen.

Tuotteella tai palvelulla, jolle voidaan myöntää virallinen Suomi 100 -tunnus, on oltava tausta tai tarina, joka perustelee sen valinnan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tuotteeksi. 100 hyvää Suomesta -malli toteutetaan yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton, Kauppakamarin, Suomalaisen Työn Liiton ja Suomen Yrittäjien kanssa.

-Suuri yleisö pääsee mukaan äänestämällä omia suosikkejaan yritysten tekemien ehdotusten joukosta. Yleisöäänestys avautuu 15.2.2017 ja jatkuu aina helmikuun loppuun asti. Sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua, jotka keräävät vähintään sata ääntä, saavat käyttöönsä Suomi Finland 100 -tunnuksen. Odotamme mukaan tuotteita ja palveluja, joilla on katse tulevaisuudessa ja jotka kertovat rohkeasta yrittäjyydestä”, Suomi 100 -ohjelman pääsihteeri Pekka Timonen viitoittaa.

Pienyritykset voivat hakea mukaan yhdellä tuotteella tai palvelulla 3.1.-31.1.2017 osoitteessa www.100hyvaasuomesta.fi. Hakemuksessa kerrotaan tuotteesta tai palvelusta, jolla yritys haluaa osallistua.

Mukaan päästäkseen yrityksen ja sen ehdotuksen tulee täyttää seuraavat kriteerit:

  • Tuote tai palvelu on uusi tai selkeästi uusi versio vanhasta tuotteesta. Sillä on tausta tai tarina, joka kertoo, miksi juuri kyseinen tuote sopii juhlavuoden tuotteeksi tai palveluksi.
  • Tuote tai palvelu ei loukkaa aiemmin myönnettyjä kaupallisia oikeuksia Suomi 100 -yritysyhteistyön kokonaisuudessa, eikä ole lain tai hyvien tapojen vastainen.
  • Yritys on tehnyt tai tekee kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen https://sitoumus2050.fi/
  • Yritys täyttää EU-komission mukaisen pienen yrityksen määritelmän:
    • Yrityksen palveluksessa on alle 50 työntekijää.
    • Yrityksen vuotuinen liikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 10 miljoonaa euroa.
    • Yritys täyttää riippumattomuuden perusteen, eli sen pääomasta tai äänivaltaisista osakkeista 25 prosenttia tai enemmän ei ole yhden sellaisen yrityksen omistuksessa tai sellaisten yritysten yhteisomistuksessa, joihin ei voida soveltaa pienten yritysten määritelmää.

Lue lisää yritysten osallistumisesta juhlavuoteen:
http://suomifinland100.fi/news/yritykset-suomi-100-juhlavuodessa

Lisätietoja:
Pääsihteeri Pekka Timonen, pekka.h.timonen@vnk.fi, p. 050 3374 386
Markkinointikoordinaattori Heidi Ketola, heidi.ketola@vnk.fi, p. 0295 160 144