Vanhan Raatihuoneen galleriassa avataan Tuukka Haapakorven näyttely Pinottu aika ja Galleria Harmaassa Anna Estarriolan Reincarnation Failure.

Yhteystiedot

Vanhan Raatihuoneen galleria / Pinottu aika
Galleria Harmaa / Reincarnation Failure
13.1.–19.2.2017

Vanha Raatihuone
Vanha Suurtori 3, Turku
Avoinna ti–su klo 10–18.
Vapaa pääsy. 

Haapakorven paperivaloksia ja ääni-installaatio

Helsinkiläisen kuvataiteilija-muusikko Tuukka Haapakorven näyttely Pinottu aika liittyy tekniikoiltaan taidegrafiikan ja kuvanveiston paino- ja valumenetelmiin sekä säveltämisen historiaan. Haapakorven teokset jättävät tilaa kokemuksellisuudelle ja kohtaamiselle.

Tilassa esillä oleva teos koostuu paperivaloksista ja reaaliaikaisesti päivittyvästä ääni-installaatiosta.

–Keskeisenä esteettisenä ajatuksenani on ollut japanilainen Ma, joka tarkoittaa mielikuvituksessa syntyvää kokemusta negatiivisesta tilasta eli rakenteellisten elementtien välille syntyvästä tyhjyydestä, kuvailee Tuukka Haapakorpi.

Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2015 ja pohjoismaisesta Nordic Sound Art -koulutusohjelmasta vuonna 2014. Haapakorpi on esiintynyt useissa eri kokeellisen musiikin tapahtumissa, hänen teoksiaan on ollut esillä eri ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. 

Estarriolan mediainstallaatio

Helsingissä asuvan Anna Estarriolan mediainstallaatio Reincarnation Failure on esillä Galleria Harmaassa 13.1. alkaen.

Estarriola työskentelee mediataiteen ja performanssin parissa. Hän yhdistää teoksissaan eri taiteen alojen ilmaisumuotoja installaatioiksi.

–Liikkuva kuva yhdistyy veistoksiin, tanssi ja teknologia tulevat osaksi kerronnallisia teoksia. Oleellista teoksissani on kehon läsnäolo, toteaa Anna Estarriola.

Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2009 ja sai AVEK-palkinnon vuonna 2015. Estarriola on mukana vuoden 2017 Turku Biennaalissa. Maaliskuussa Porin taidemuseossa avautuu hänen yksityisnäyttelynsä.