Logomo on noussut nopeasti Suomen merkittävimpien tapahtuma- ja kongressitalojen joukkoon. Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 vietetyistä avajaisista tuli 15.1.2017 kuluneeksi kuusi vuotta. Logomossa on vieraillut yhteensä jo 1 675 500 kävijää.

Luovien alojen tapahtumakeskus Logomo

  • Logomo toimii vanhassa VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa.
  • Logomossa järjestetään mm. konsertteja, kongresseja, teatterinäytöksiä ja erilaisia yksityistilaisuuksia.
  • Logomon toimitiloissa, Byråssa ja Konttorissa, työskentelee päivittäin yli 400 ihmistä noin 70 yrityksessä.
  • Logomossa on myös taiteilijatyöhuoneita.
  • Logomo Oy:n omistavat Hartela Oy (61 %) ja Turun kaupunki (39 %).

logomo.fi

Kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta: 2016 kävijämäärä oli 369 200 mikä on 49 700 edellisvuotta enemmän. Talon vaikutus koko Turun toimialueelle on merkittävä, ja Logomo tunnetaan myös valtakunnallisesti.

– Logomon menestys on tuonut paljon positiivista julkisuutta Turulle. Kävijämäärien jatkuva kasvu kertoo kulttuuritalon monipuolisesta ja runsaasta tarjonnasta, joka kiinnostaa erilaisia kohderyhmiä. Uniikit  puitteet ja hyvä  sisältö ovat mielestäni Logomon menestyksen tae jatkossakin, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

– Logomon ja sen ympäristön kehittäminen jatkuu edelleen. Kulttuuripääkaupunkivuodesta asti kaivattu näyttelytoiminta aktivoidaan taas tänä vuonna. Myös Suomi 100 -teema näkyy ja kuuluu Logomon toiminnassa ja sisällöissä vahvasti, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo.

Kävelysilta parantaa Logomon saavutettavuutta entisestään.

Aleksi Randell

– Ratapihankadun yli ensi vuonna rakennettava kävelysilta parantaa Logomon saavutettavuutta entisestään. Nostetta ja elämää alueelle tuo myös uusi asuinalue, Fabriikki, jonka rakentaminen käynnistyi marraskuussa. Kun alue on valmis, Logomon vieressä asuu pari tuhatta turkulaista noin 30 kerrostalossa, Randell kuvaa.