Turun kaupungin harjoitteluhaku korkeakouluopiskelijoille on alkanut. Vuoden 2017 aikana haettavaksi tulee 48 harjoittelupaikkaa eri alojen opiskelijoille.

Paikkoja voivat hakea Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun sekä Turussa toimivien Diakonia-ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian opiskelijat.

On hienoa, että voimme tarjota paikkoja nimenomaan turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja tukea siten työllistymistä alueelle. Kaupunki saa harjoittelijoilta paljon uusia, raikkaita ideoita ja hienoa osaamista, johtava rekrytointiasiantuntija Anu Leinonen toteaa.

Harjoittelupaikkoja on tarjolla monipuolisesti kaupungin eri yksiköissä. Opiskelijoilla on mahdollisuus päästä kiinni muun muassa tehtäviin, jotka liittyvät Suomi 100 -projekteihin, näyttelyjen uudistamiseen, nuorisovaltuustovaalien toteuttamiseen, sote- ja maakunta-uudistukseen sekä digitaalisten palveluiden suunnitteluun.

Harjoittelujakso on enimmillään 3 kuukauden mittainen ja harjoittelusta maksettava palkka on 1 300 €/kk. Osa harjoitteluista voidaan toteuttaa myös opinnäytetyönä.

– Opiskelijat ovat löytäneet paikat hyvin ja kyselyjä tulee paljon. Osassa paikoista haku on jo käynnissä, osa tulee hakuun vasta myöhemmin vuoden aikana, Leinonen kertoo.

Paikkoja päivitetään Turun kaupungin rekrytointipalveluiden sivuille sitä mukaa, kun haku alkaa.