– Jäivätkö mun uikkarit tänne? Ne on sellaiset mustat, on usein kysytty kysymys Impivaaran uimahallin kassalla. Ja kyllähän niitä mustia uikkareita löytyy. Sekä peflettejä, uimalaseja, pyyhkeitä ja kellukkeita.

Toimi näin, jos haluat liikuntapaikalle unohtuneet tavarasi takaisin:

Jos on löytötavaroita, niin on liikkujiakin

Viime vuonna Turun kaupungin liikuntapaikoissa liikuttiin vilkkaasti. Käyntejä tilastoitiin mm.:

  • 700 000 uimalaitokset (Impivaaran ja Petreliuksen uimahallit, Kupittaan maauimala)
  • 240 000 Kupittaan urheiluhalli
  • 200 000 Varissuon ja Impivaaran jäähallit
  • 33 600 Ekvallan, Ispoisten ja Saaronniemen uimarannat rantavalvonta-aikana
  • 33 300 Lasten liikunnan ihmemaat
  • Lisäksi 280 000 vuorovarausta ryhmille paikoissa, joista tilat on varattava.

Uimahalliin unohtuu myös tossuja, kenkiä, pyöräilykypäröitä ja juomapulloja. Kun Impivaaran uimahalli sulkee illalla ovensa ja tilat ja kaapit tarkistetaan, löytyy monenmoista. Siivoojat ottavat uimahallista löytyneet tavarat talteen ja laittavat kuivumaan. Seuraavana aamuna löytötavarat toimitetaan kassan vieressä olevaan löytötavarapisteeseen.

– Löytötavarat jaotellaan löytöajan mukaan, ja niitä säilytetään kolme viikkoa. Kolmen viikon jälkeen hyvässä kunnossa olevat löytötavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, jos omistaja ei ole niitä hakenut, kertoo vastaava asiakaspalvelusihteeri Sari Ekqvist Impivaaran uimahallista.

Yksittäisiä pesuainepulloja, shampoita tai hoitoaineita ei säilytetä hygieniasyistä. Vain omassa pussukassaan tai muovipussissa olevat pesuaineet voi käydä hakemassa löytötavaroista.

Arvotavarat tuntomerkkiä vastaan

Arvokkaammat löytötavarat otetaan säilöön kassalle, ja niitä voi kysyä antamalla kadonneen tavaran tuntomerkit. Samoin kassalta voi kysyä halliin unohtunutta ranneketta. Liikuntaranneketta hakiessa on oltava mukana latauskuitti todisteena omistajuudesta. Uimahalli ilmoittaa löytyneistä rannekkeista ainoastaan Kimmoke- ja Seniorirannekkeiden omistajille.

Rannekkeet voi noutaa joko Impivaarasta tai ne voidaan toimittaa noudettavaksi myös Turun kaupungin liikuntapalvelukeskukseen asiakaspalvelusta Kupittaalta.

Löytötavaroiden säilytysaika on paikasta riippuen 2–4 kuukautta. Hyväkuntoiset löytötavarat viedään kierrätykseen ja huonokuntoiset roskikseen.

Juttu on julkaistu Turkupostissa 1/2017.

Asiasanat: