Turun kaupungin toimenpiteet katutilan pitämiseksi siistinä ovat herättäneet keskustelua viime päivinä. Kaupunki etsii parhaillaan paikkoja, joihin sijoitetaan ilmoitustauluja vapaaseen käyttöön

Toisin kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää, katukuvaa ja kiinteistöjä siivotaan osana normaalia toimintaa. Kaupunki ei ole käynnistänyt mitään asiaan liittyvää projektia eikä tehostettua valvontaa julisteiden ja töhryjen poistamiseksi.

- Mainosten liimaaminen kaupungin rakenteisiin on kiellettyä, koska pitkällä aikavälillä ne vahingoittavat rakenteita, kertoo ylläpitopäällikkö Mari Helin Turun kiinteistölaitokselta.

- Myöskään kaupunkikuvallisesti ei ole perusteltua, että julisteita saisi liimata vapaasti minne tahansa.

Kiinteistöliikelaitos ja kaupungin ympäristötoimi etsivät parhaillaan paikkoja, joihin sijoitetaan ilmoitustauluja vapaaseen käyttöön. Ilmoitustauluja on tarkoitus sijoittaa riittävästi eri puolille kaupunkia, ja niihin voi kiinnittää julisteita ja ilmoituksia ilman erillistä lupaa.

Kaupunki ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ilmoitustaulujen sijoituspaikoiksi. Ehdota ilmoitustauluille paikkaa 31.3. mennessä.

Uudet ilmoitustaulut jatkavat kaupungin tekemää aktiivista työtä, jossa panostetaan kaupunkitilan viihtyvyyteen ja samalla tarjotaan mahdollisuuksia sen käyttämiseen. Jo aikaisemmin kaupunki on sijoittanut alueilleen seinämiä ja kontteja graffitien tekemistä varten. Myös kiinteistöjen seinämiin on tilattu useita muraaleja värittämään katukuvaa.

- Graffitien tekemiseen tarkoitetut luvalliset paikat on katsottu yhdessä nuorisotoimen kanssa, ja niiden sopivuutta seurataan koko ajan. Seinämät ja kontit ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi, ja niiden ansiosta luvattomiin paikkoihin tehdyt graffitit ovatkin vähentyneet, Mari Helin kertoo.