Turku on hankkimassa kahdet valokirjaimet. Toiset kirjaimet sijoitetaan pysyväksi maamerkiksi, toisia käytetään kaupungin markkinointiin esimerkiksi tapahtumissa. Kaupunkilaisille järjestettyyn kyselyyn valokirjainten sijoituspaikasta tuli yli 250 vastausta.

Ehdotuksissa valokirjaimet haluttiin sijoittaa useimmiten kaupungin keskustaan, mutta ehdotuksia tuli myös paikoista keskustan ulkopuolella. Äänen saivat muun muassa Ruissalo, Gatorade Center ja Halisten silta. Keskusta-alueella runsaasti ääniä saivat kauppatorin ja Aurajoen ympäristöt sekä muun muassa kaupungintalon puistikko Aurakadulla. Useat äänestäjät ehdottivat kirjainten sijoittamista Hollywood-kyltin tyyliin korkealle paikalle kuten Samppalinnanmäelle, Vartiovuorenmäelle, Taidemuseolle, Kakolaan tai Hämähäkkitontille. Tärkeänä pidettiin sitä, että sekä kaupunkilaiset että matkailijat näkisivät kirjaimet helposti. Ehdotuksissa nousivat esiin myös Turun sisääntuloväylät, moottoritie, satama, rautatieasema ja lentoasema.

Suurin osa vastaajista (78%) piti ehdotettua Kiss my Turku –tekstiä parhaana vaihtoehtona. Toki mukana oli myös mielipiteitä tuttua slogania vastaan. Muitakin ehdotuksia tuli runsaasti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Osa ehdotuksista osoitti rakkautta Turkuun: Turku Love, Turku my Love, My Turku. Turun vahvuuksia ruoka- ja musiikkikaupunkina kuvastivat ehdotukset Rock Turku ja Turku Food Capital. Ehdotus Turkuwood puolestaan viittaa Turun kasvavaan maineeseen elokuvakaupunkina. Moni ehdotti myös pelkkää Turku - Åbo -tekstiä.

- Kaikki ehdotukset käydään nyt läpi tarkemmin Turun kaupunkikehitysryhmässä ja ratkaisu paikasta tehdään viikon 14 loppuun mennessä. Kirjaimet on tarkoitus saada katukuvaan ja tapahtumakäyttöön kesään mennessä, sanoo Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila.