Runosmäen ja keskustan terveysasemilla opastetaan OmaKannan ja eTerveyspalvelujen käyttöön huhti–toukokuussa.

Turun kaupunki haluaa yhteistyökumppaneidensa kanssa madaltaa kynnystä digitaalisten palvelujen käyttöön erilaisten kokeilujen avulla. Yksi kokeiluista alkaa huhtikuussa, kun Turku järjestää opastusta ja neuvontaa digitaalisten palveluiden käyttöön Runosmäen ja keskustan terveysasemien asiakkaille.

Kaupunki kannustaa digitaalisten palveluiden käyttöön, sillä monia terveyteen liittyviä asioita voi hoitaa itsenäisesti verkossa. Esimerkiksi reseptien uusimiset ja ajanvaraukset voi hoitaa OmaKanta-palvelussa ja kaupungin oman eTerveyspalvelujen avulla milloin ja missä vain.

Runosmäen ja ja keskustan terveysasemilla opastajia

Terveysasemilla on opastusta digitaalisiin palveluihin kahtena päivänä viikossa:

  • Runosmäen terveysasemalla, os. Signalistinkatu 2
    maanantaisin ja tiistaisin 3.–30.4. klo 10–14, 2.–31.5. klo 9–15
  • Keskustan terveysasemalle, os. Käsityöläiskatu 2
    keskiviikkoisin ja torstaisin 3.–30.4. klo 10–14, 2.–31.5. klo 9–15

Tavoitteena on, että uudet asiointitavat parantavat asiakaskokemusta ja samalla vahvistavat asukkaiden omatoimisuutta.

Turun kaupungin kanssa yhteistyössä opastajina toimivat kokeneet ohjaajat Auralan Setlementti ry:stä, opiskelijoiden pyörittämästä Kansalaisen IT-tuesta sekä Turun Seudun Osuuspankista, joka on erityisesti panostanut vapaaehtoistyöhön Suomi100-hengessä.

Kokeilun kuluessa tukea ja neuvontaa kehitetään asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Pankkitunnukset ja oma mobiililaite mukaan

Opastuksesta on eniten hyötyä, jos ottaa mukaan oman tabletin tai älypuhelimen. Jos välineitä ei kuitenkaan ole mukana, niin opastuslaitteet löytyvät myös terveysasemilta.

Jokainen opastettava tarvitsee mukaansa henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen digitaalisten palvelujen käyttöön. Elleivät nämä ole mukana, kirjautuminen palveluihin ei onnistu. 

Tukea tarjolla monelta suunnalta

Opastukset ovat osa valtiovarainministeriön AUTA-hanketta, joka on yksi osa Suomen hallituksen digitaalisesta kärkihankkeesta. Digitaalisia palveluja kehitettäessä myös kansalaisten digitaalinen osaaminen saa oman tukensa.

AUTA-hankkeessa neuvontaa ja tukea kehitetään erilaisin innovatiivisin kokeiluin.

Turussa terveysasemilla tapahtuvilla opastuksilla pyritään tuomaan tuki mahdollisimman lähelle arkea ja oikeita tilanteita. Samalla testataan erilaisia toimintamalleja, jotta jatkossa kaupungin omien digitaalisten palvelujen lanseeraus ja tuki olisivat kohdennetumpia. 

Mukana kokeilussa on myös Turun ammattikorkeakoulussa toimiva Kansalaisen IT-tuki, jossa ammattikorkeakoulun ja ammatti-insituutin tietotekniikkaopiskelijat saavat samalla arvokasta kokemusta erilaisten asiakkaiden kohtaamisesta sekä asiakkaiden tarpeista esimerkiksi uusien digitaalisten palvelujen kehittämiseen. 

Kevään aikana digitaalisiin palveluihin saa tukea myös Skanssin Monitorissa, jossa opastetaan mobiilivarmenteen käyttöönotossa. ​

Kaupunginosa/Alue: