Turun seudun tapahtumakalenterin hakua on kehitetty edelleen. Lähtökohtana oli käyttäjäpalaute, jonka mukaan aiemmin käytössä ollut haku oli melko hidas. Palautteeseen päätettiin tarttua ja toteuttaa hakumoottori, joka tarjoilee käyttäjälle reaaliaikaisia hakutuloksia. Haun kehittämisen yhteydessä saatiin monipuolistettua hakuominaisuuksia ja selkeytettyä visuaalista ilmettä.

Yhteistyössä

Tapahtumahakua luotiin yhteistyössä kolmen verkkopalvelutoimittajan kesken.
Haun toteuttamiseksi hihansa käärivät kaupungin kumppanit:

  • Citrus Solutions Oy:n alihankkija Avoltus Oy,
  • Druid Oy ja
  • Wunder Finland Oy.

Tutustu Turun seudun tapahtumakalenteriin.

Kaikessa Turun digikehittämisessä ohjaavana ajatuksena on vapaiden ja yleiskäyttöisten komponenttien hyödyntäminen ja yhteisen edun maksimointi. Alusta alkaen oli selvää, että ominaisuudet pitää pystyä sovittamaan monenlaiseen käyttötarkoitukseen ja muiden toimijoiden tulee pystyä niitä edelleen hyödyntämään. Tapahtumakalenterin tapahtumahaku perustuukin vapaasti saatavilla olevaan Elasticsearch-hakumoottoriin ja React-käyttöliittymäkirjastoon. Haussa on lisäksi hyödynnetty Searchkit-komponetteja ja muita vapaita ratkaisuja.

Turun kaupunki on lisännyt ja edelleen kehittänyt toiminnallisuuksia ja antaa työn tulokset kaikkien vapaaseen käyttöön. Tuotos on julkaistu Turun kaupungin Github-tilillä. Lisäksi Searchkit-yhteisölle tehtiin ”pull request”, eli ehdotus Searchkitin jatkokehittämiseksi, ja pyyntö vastaanotettiin yhteisön puolelta hyvin.

Kaupungin digitaalista kehittämistä peilataan Julkisen hallinnon yleisiin arkkitehtuuriperiaatteisiin, joille tunnusomaista on se, että tieto on yhteiskäyttöistä pääomaa ja kehittäminen läpinäkyvää. Kunnat ja muut organisaatiot voivat helpommin hyödyntää toistensa työtä kun tulokset ovat helposti näkyvillä ja saatavilla. Palveluja kehitetään aktiivisesti edelleen käyttäjiltä tulleen palautteen pohjalta, joten jokainen voi vaikuttaa palvelujen muotoutumiseen omalla palautteellaan.

Toimintamalli noudattaa myös 6Aika-strategiaa jonka tavoitteena on kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita, ja synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja. Avoin data ja avoimet rajapinnat toimivat uusien palveluiden sekä toiminnan kehittämisen raaka-aineena. Palveluinnovaatioita ja asiakasprosesseja kehitetään yhdessä koko kaupunkiyhteisön kanssa.