Turkulaisilla on mahdollisuus omaan kummipuistoon. Kummipuistotoiminta on pääasiassa puistojen hoitoa kuten haravointia, roskien keruuta, heinätalkoita, risutalkoita tai polun hakettamista. Asukkaat päättävät itse tavastaan osallistua ja vastaavat toiminnan järjestämisestä.

Turun kaupunki aloittaa kummipuistotoiminnan tänä keväänä. Jokaisella, joka on kiinnostunut viheralueiden hoitamisesta, on mahdollisuus omaan kummipuistoon. Kummipuisto voi olla vaikka lähimetsä, puisto tai niitty, kunhan alue on kaupungin omistamalla maalla. Usein se on asukkaiden omaa lähiympäristöä josta he ovat päättäneet pitää huolta.

Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka haluaa vaikuttaa ympäristön viihtyisyyteen. Kummipuistotoiminta eroaa tavallisesta talkootoiminnasta siten, että toiminta on toistuvaa. Toiminta ei kuitenkaan sitouta mihinkään.

-Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kummipuistotoimintaan ja kummiksi voi ryhtyä yksin tai porukassa. Ammattiosaamista ei tarvita ja pienikin teko on iso teko, kannustaa Anna-Maria Märsynaho Kiinteistötoimialalta.

Alueelle laaditaan aina yksilöllinen hoitosuunnitelma yhdessä asukkaiden kanssa. Kaupunki avustaa roskien pois viemisessä, lainaa työvälineitä sekä tarvittaessa ohjaa työn tekoa. Lisäksi kummipuistoja voidaan kaunistaa sipulikukkia istuttamalla.

Kummipuistotoiminta on yhteistyötä

Kummipuistotoiminta on yhteistyötä kaupungin ja asukkaiden välillä. Kaupunki haluaa antaa asukkailleen mahdollisuuden vaikuttaa lähiympäristöönsä.

-Kummipuistotoiminta on ennen kaikkea yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Se mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja vahvistaa asukkaiden alueidentiteettiä. Olen valtavan tyytyväinen, että saamme vihdoin käynnistettyä tämän pitkään haaveillun kummitoiminnan, iloitsee ylläpitopäällikkö Mari Helin Kiinteistötoimialalta.

Jos olet kiinnostunut kummipuistotoiminnasta, ilmoittaudu mukaan palautepalvelun kautta niin me otamme sinuun yhteyttä.

Ilmoittaudu näin: 
Valitse www.turku.fi/palaute -sivulla ’Kaupunkisuunnittelu, ympäristö ja viheralueet’ ja sen alta ’Ympäristötalkoot’. Kirjoita toivomasi kummipuiston nimi ja omat yhteystietosi.