Turun nuorimpien vaikuttajien vuosittainen kevätkokous järjestettiin 27.4. Turun kaupungintalon valtuustosalissa. Kaikista turkulaisista alakouluista kootut 80 oppilaskuntaedustajaa kuulivat tietopaketin mm. koulukiusaamisen ehkäisystä ja terveellisistä peleistä.

Yllä: Oppilaskunnan edustajat kohottivat vihreät äänestyslaput kun kysyttiin, ovatko terveyspelit kiinnostava ajatus. "Pelaamalla terveeksi?" -puheenvuoron käytti fysioterapeutti ja väitöskirjan tekijä Lotta Hamari Turun yliopistolta.

Yllä: Perusopetuksen tulosaluejohtaja Tommi Tuominen toi Turun kaupungin sivistystoimialan terveiset

– Tekemämme perusopetuksen laatukyselyn tulokset kertovat, että fiilis on korkealla Turun kouluissa, Tuominen iloitsee. Meillä kaveria ei tönitä vaan häntä autetaan.

 

Yllä: Taukojumpassa myös älynystyrät saivat liikettä kun mieleen palauteltiin mistä joulurauha julistetaan ja kuka onkaan Turun kaupunginjohtaja.

 

 

Yllä: Turun nuorisovaltuuston varapuheenjohtajat Alina Heywood ja Alvar Euro esittelevät nuorisovaltuuston toimintaa.

Kokouksessa kuultiin myös vaikuttamisen tavoista Turun kaupungin palautepalvelun kautta ja  kiusaamisen ehkäisemiseen tähtäävästä KiVa-koulu –ohjelmasta. 

LiiKe pistää liikkeelle kouluissa

Marie Rautio-Sipilä julkisti Turun Liikkuva koulu -harrastetoiminnan nimikisan voittajat. LiiKe ja TULI saivat eniten ääniä Turun Lasten Parlamentin hallituksen edustajilta ja lopulta harrastetoiminnan nimeksi valittiin Puolalan ja Paatisten koulujen ehdotus: LiiKe.

Oppilaskuntien #meiänturku -video- ja valokuvakisan voitti puolestaan Suikkilan koulu. Toiseksi sijoittui Teräsrautelan koulu ja kolmas palkinto meni Kärsämäen koululle.

Lopuksi käsiteltiin koulujen tuomat aloitteet ja päätettiin kokous.

Lisätietoa:

Vaikuttajaryhmät ovat tärkeä osa turkulaista vaikuttamistyötä. Kaupungissa on kuusi vaikuttajaryhmää; Lasten parlamentti, Nuorisovaltuusto, Monikulttuurisuusneuvosto, Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, Vammaisneuvosto ja Vanhusneuvosto.

Asiasanat: