Turun kaupungin ympäristötoimi järjestää yleisötilaisuuden, jossa esitellään suunnitelmia, joilla parannetaan Kakskerrantien ja Stålarminkadun liikennejärjestelyjä. Tilaisuus järjestetään Turun pääkirjaston Studiossa torstaina 1.6. kello 18.00-20.00

Kakskerrantien ja Stålarminkadun liikenne ruuhkautuu ajoittain erityisesti aamuisin ja hieman myös iltapäivisin. Liikenteen sujuvoittamiseksi on selvitetty mahdollisuuksia muuttaa Kakskerrantie Hirvensalossa nelikaistaiseksi, mikä vähentää ruuhkautumista Vähäheikkiläntien risteykseen asti.

Stålarminkadun osalta on selvitetty sekä nelikaistaista vaihtoehtoa että vaihtoehtoa, jossa suoraan kulkevalle liikenteen varataan yksi kaista ja vasemmalle kääntyville oma kaistansa. Jälkimmäinen vaihtoehto mahdollistaisi myös kevyen liikenteen kulkuväylien leventämisen Stålarminkadulla.

Hirvensalosta keskustaan suuntautuvan liikenteen pahimmat pullonkaulat ovat Stålarminkadun päässä Martinkadun ja Kuninkaankartanonkadun risteyksissä. Näihin risteyksiin ei ole mahdollista toteuttaa lisäkaistoja, joten ruuhkautumista tuskin voitaneen välttää kokonaan uusillakaan suunnitelmilla. Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran asukasmäärän kasvaessa myös liikenteen määrä kasvaa, ja pidemmällä aikavälillä liikenteen ohjaamiseen tarvittaneen toinen silta Hirvensalosta mantereelle. Tämän Uittamonsillan rakentamisesta ei ole kuitenkaan päätöstä eikä siihen liittyvä kaavallinen suunnittelu ole vielä valmis.

Yleisötilaisuudessa Kakskerran ja Stålarminkadun liikennesuunnitelmista kertovat liikennesuunnitteluinsinööri, kehittämispäällikkö Juha Jokela ja suunnittelupäällikkö Matti Salonen. Alustusten jälkeen tilaisuutta jatketaan paneelikeskustelulla, johon Jokelan ja Salosen lisäksi osallistuvat yleiskaavainsinööri Olavi Ahola, kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen, Martinrantaseuran ja Vähä-Heikkilän Mäkitupalaisyhdistyksen edustajana Markku Ahti sekä Meripuistoseuran edustajana Teppo Kallioniemi. Paneelikeskustelun juontaa osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala.

Paneelikeskustelun jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tutustua tarkemmin suunnitelmiin. Alustavan aikataulun mukaan Kakskerrantien ja Stålarminkadun liikennejärjestelyistä päätetään vuoden 2018 aikana