Kellarimestari Johan Seipel tuli 260 vuotta sitten aloittaneeksi Turussa nykyaikaisen majoitus- ja ravintolatoiminnan, kun hän maistraatin määräyksestä perusti majoitusliikkeensä yhteyteen aina auki olevan ruokapaikan. Suomen vanhimmassa hotelli- ja ravintolakiinteistössä vieraili aikoinaan myös keisari Aleksanteri I.

Seipeliä juhlistetaan 6.6.2017 Casagrandentalon maksuttomassa yleisötapahtumassa Turun Vähätorilla. Seipel 260 vuotta -yleisötapahtumassa ovat mukana korttelin yrittäjät ja ohjelmassa on mm. Mika Pohjosen lauluesitys, Seipelin reliefin paljastus ja Tuija Seipelin haastattelu. Lisäksi julkaistaan Casagrandentalon vuosisadat -kirja sekä esitellään Casagrandentalon yhdistetyn todellisuuden virtuaalimatkailusovellutus.

Sovellus on osa Turun yliopiston Technology Research Centerin johtamaa Miracle-hanketta, jossa virtuaaliset näkymät ja todellisuus liitetään yhteen käyttäjän näkökentässä. Sovellus hyödyntää aiemmin samasta paikasta otettuja kuvia tabletin kameran ottamaan kuvaan. Seipelin salin tunnelmia on siis mahdollista ihastella sovelluksen kautta jopa 1700-luvulle asti. 

Vielä ehdit mukaan juhlistamaan 260 vuotta toiminutta turkulaista majoitus- ja ravintolatoimintaa sekä kuulemaan lisää Miracle-hankkeesta! Seminaariin ja juhlaillalliselle voi ilmoittautua etukäteen, seminaarivieraille on myös oma majoitustarjous.