Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio on lupautunut Turussa kesällä järjestettävän Europeade 2017 -tapahtuman suojelijaksi.

Europeade on Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma, joka järjestetään vuosittain eri maassa. Tänä kesänä tapahtuma saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja Turkuun. Turun tapahtuma on järjestyksessään 54. Europeade.

Turun Europeadeen on ilmoittautunut jopa 6200 osallistujaa, mikä on tapahtuman kaikkien aikojen ennätys. Tanssijoita, laulajia ja muusikoita saapuu Turkuun ympäri Eurooppaa.

Europeade on osa Suomi 100 –juhlavuoden virallista ohjelmaa. Vuoden teema Yhdessä sopii loistavasti kansanperinnetapahtuman henkeen.

- Tapahtuma pohjautuu osallistujien kotimaiden kansanperinteeseen ja tanssin sekä musiikin kieli on kaikille yhteinen. Tapahtuman sisällön luovat osallistujat omilla esiintymisillään, mutta myös yleisöllä on oma osansa tapahtuman onnistumiseen. Lisäksi mukana tapahtuman toteuttamisessa on satoja talkoolaisia, kertoo tapahtuman koordinaattori Hilu Toivonen-Alastalo.

- Tuomme jokirantaan ja Turun keskustaan 14 esiintymislavaa. Ryhmien esiintymiset ovat yleisölle maksuttomia. Avajais- ja päätöstapahtumat Gatorade Centerissä tuovat kaikki esiintyjät yhteen juhlimaan tanssin, laulun ja soiton merkeissä, Toivonen-Alastalo hehkuttaa.

Europeade 2017 järjestetään Turussa 26.-30.7.2017

Katso Europeaden tunnelmia aiemmista tapahtumista kootulla videolla.

www.turku.fi/europeade2017