Keväällä Forum-korttelissa sijainnut Kansalaistila on saanut jatkoa! Toiminta muutti muotoaan ja siirtyi kesän ajaksi Kauppatorille, Aurakadun puoleiselle laidalle. 18.7.–19.8. keskitytään Historian museo -hankkeeseen. Kontissa pääsee myös pelaamaan hyllyn kätköistä kaivettua Afrikan tähti -peliä.

Kontti on avoinna 19.8. saakka 

  • ti–pe klo 8.30–16.30 
  • la klo 8.30–15.15 

Ensimmäinen teemakokonaisuus 6.6.–15.7. esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia 101 esinettä -julkaisun kautta. Julkaisu on läpileikkaus turkulaisten yhteisestä historiasta, ja Kontissa voi tutustua sataan ja yhteen esineeseen digitaalisessa muodossa. Kontissa pääsee myös pelaamaan hyllyn kätköistä kaivettua Afrikan tähti -peliä, joka on myös yksi kirjan sadasta ja yhdestä esineestä.

Kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät vuoroviikoin kertomaan mielipiteensä Luostarinmäen käsityöläismuseon sekä Wäinö Aaltosen museon kehittämiseen liittyen. Kehittämisessä halutaan kuunnella kävijöitä ja heidän kokemuksiaan museoista kyselyiden avulla.

”Historian museo uudistaa käsitystä siitä, mitä kaikkea museo voi olla!”

Toinen teemakokonaisuus 18.7.–19.8 keskittyy Historian museo -hankkeeseen ja siihen liittyvään kyselyyn. Kyselyn avulla kartoitetaan yhteistyönmuotoja, etsitään sovellusten testaajia, innovaatiobrekkaajia, tapahtumatuottajia, palvelu- ja tuotetestaajia, oppimisympäristöjen rajojen rikkojia ja pelifriikkejä. Miten haluaisit olla mukana Historian museon toiminnassa? Kyselyyn vastaamalla osallistuu Historian museo t-paidan ”ensipainoksen” arvontaan.

Historian museo -postikortin välityksellä voi kirjoittaa historiallisen tervehdyksen vaikkapa ystävälle ja Historian museo -pinssiä kantamalla voi osoittaa tukensa uudelle museohankkeelle.

Jo Kansalaistilassa esillä ollut Unelmien museo -kartta on esillä myös Kontissa, ja siihen voi edelleen käydä merkitsemässä missä haluaisi Unelmien museon sijaitsevan.

Konttiin on vapaa pääsy, toiminta ja oheistuotteet ovat maksuttomia.

Kaupunginosa/Alue: