Makasiineilla toimintansa ovat aloittaneet kaupungin Työkeskus, kultaseppä Mika Mäkinen sekä tekstiiliputiikki Omainto. Loputkin vuokralaiset avaavat ovensa viimeistään Kansainvälisten Suurmarkkinoiden aikaan 14. - 18. kesäkuuta.

Työkeskus uudistaa tuotantoaan jatkuvasti. Uusia kuoseja on monissa vanhoissa, tutuissa tuotteissa. Tänä vuonna on vanhojen purjelaivojen vierailun ansiosta vahvasti esillä merihenkisyys. Myös Suomi 100 vuotta näkyy tuotteissa. Keppihevoset ovat laukanneet takaisin vanhoille talleille odottamaan lapsiasiakkaita. Pienen mäyräkoiran voit ostaa kotiin ja olla varma, ettei se hauku. Kesäksi on saatu myyntiin monen kaipaamia harjoja luonnonvalkoisina, puun värisinä ja mustikansinisinä. Myös tallilyhtyjä on tänä kesänä myynnissä sekä villasukkia ja totta kai perinteisiä saunatuotteita. Myymälää hoitavat tänäkin kesänä innokkaat, nuoret kesätyöntekijät.

Tmi Omainto valmistaa luonnonmateriaaleista, ekologisista kankaista sekä kierrätysmateriaaleista erilaisia kodin tekstiilejä ja asusteita. Tämän kesän uutuuksina ovat luomutuotteet.

Työkeskus, Oma Into ja kultaseppä Mäkinen pitävät makasiiniensa ovet arkisin avoinna klo 11 - 17. Muita vuokralaisia makasiineilla ovat erikoiskahveja myyvä Latte Cafe, Kustavin Savipaja, luonnontuoteliike Forestway sekä käsityöliike Qvarnström. Nämä myymälät noudattavat yksilöllisiä aukioloaikoja. Viimeistään kuun puolivälissä on täysi höökä päällä.

Markkinahulinaa

Kesän ensimmäiset isot markkinat, Kansainväliset Suurmarkkinat, järjestetään 14. - 18.6. Suurtorin maisemissa joen kahta puolta. Silloin makasiineillakin ovat kaikki ovet avoinna. Markkinakauppiaita on tulossa jokivarteen 35 eri maasta ja markkinoiden teemana on Suomi 100 vuotta ja Kansainvälinen katuruoka. Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma Keskiaikamarkkinat valtaa Vanhan Suurtorin 29.6. - 2.7.

Luostarin Välikatu kukitetaan

Suomen Kauppapuutarhaliitto ry järjesti Suomen juhlavuoden kunniaksi Suomi kukkii -tempauksen, jossa etsittiin kukitettavia kohteita ympäri maan. Makasiinit valikoitui 400 hakemuksen joukosta 25 kiinnostavimman kohteen joukkoon ja näin ollen Suomen Kauppapuutarhaliitto ry kukittaa makasiinien piha-alueen. Värimaailmaksi valittiin Suomi 100 -teeman mukaisesti sinivalkoinen.

Kaupunginosa/Alue: