Europeaden avajaisjuhlassa torstaina 27.7. ja päätösjuhlassa sunnuntaina 30.7. tuhannet tanssijat esittävät omia tanssejaan ja lisäksi nähdään alueellisesti koottuja yhteisnumeroita. Esillä on kansantanssin ja -musiikin kirjo kaikkialta Euroopasta.

Europeade-tapahtuma tarjoaa yleisölleen ennennäkemättömän kattauksen tanssia, laulua ja soittoa. Erityisen hyvä näyteikkuna eurooppalaiseen kansanperinteeseen ovat tapahtuman avajaisjuhla keskiviikkona ja päätösjuhla sunnuntaina, joissa osallistujaryhmät ympäri Eurooppaa esiintyvät yhdessä ja erikseen. Mukana on tuhansia tanssijoita ja soittajia joka puolelta Eurooppaa: jättimäisiä alppitorvia, flamencoa, rivitanssia, suomalaista kansantanssia unohtamatta. Jo yksistään pukujen kirjo on valtava.

Lavalla riittää tapahtumaa kolmeksi tunniksi ja viihtyvyyden takaavat Gatorade Centerin palvelut.

- Näin monipuolista ja monikulttuurista tapahtumaa ei ole aiemmin Suomessa ja Turussa nähty. Tänä kesänä turkulaisilla on poikkeuksellinen tilaisuus tulla tutustumaan eurooppalalisten kansojen kulttuureihin, sanoo yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

Avajaiset järjestetään Gatorade Centerillä torstaina 27.7. kello 19–22. Jo ennen avajaisia kuullaan musiikkia varsinaissuomalaisten pelimannien soittamana, joten Gatoradelle kannattaa saapua jo kello 18. 

Sunnuntaina 30.7. on vuorossa päätösjuhla kello 15–18. Tunnelmaa virittelee klo 14 alkaen Orivesi All Stars.

Varaa paikkasi ajoissa ja osta liput tästä: Osta liput