Siirtokehotus koskee Aurajoen länsi- ja itäpuolen rantoja Martinsillalta joen alajuoksulle Linnanaukolle asti.

Turun kaupunki pyytää Aurajokivarren katujen varsilla asuvia siirtämään autonsa The Tall Ships Races -tapahtuman alta siirtokehotusmerkkien mukaisesti annettuun määräaikaan mennessä. Autot on siirrettävä pois huomiseen keskiviikkoon 12.7. kello 9 mennessä, jolloin katujen tyhjentäminen autoista alkaa. Siirtokehotus koskee Aurajoen länsi- ja itäpuolen rantoja Martinsillalta joen alajuoksulle Linnanaukolle asti.

- Katujen varsilla on vielä paljon autoja ja toivomme, että asukkaat siirtävät autonsa itse, valvontapäällikkö Esa Mettälä Turun kiinteistöliikelaitokselta sanoo.

Jos autoja ei ole siirretty määräaikaan mennessä, Turun kaupunki siirtää autot jokivarren ympäristöön tai varastoon keskiviikkoaamusta kello 9 alkaen. 

- Lähtökohtaisesti autot siirretään sellaiselle etäisyydelle, että se löytyy katseella hakemalla ja kävellen. Nyt tapahtuma-alue on niin valtava, että emme voi taata auton löytyvän läheltä, vaan se saattaa olla kilometrien päässä normaalipaikasta, Mettälä kertoo.

Jos siirrettäviä autoja on paljon, autoja joudutaan siirtämään myös kaupungin varastoon Saramäkeen. Varastosta autoa ei pystytä antamaan saman tien asukkaan käyttöön. Turun kaupunki on informoinut asukkaita autojen siirrosta alueen taloyhtiöiden isännöitsijöille lähetyllä kirjeellä, kaupungin verkkosivuilla sekä http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/turku/ - järjestelmän kautta. Lisäksi siirtokehotusalueella on ollut asiasta kertovat liikennemerkit jo viikon ajan.

Alueelle jätettyjen autojen siirtäminen alkaa Läntiseltä puolelta sataman päästä.

Siirretyn autonsa sijainnista voi kysellä keskiviikosta 12.7. alkaen Kiinteistöliikelaitoksen asiakaspalvelun numerosta 02 2624 015. Myös kaduilla olevissa siirtoliikennemerkeissä on numerot, joihin voi autonsa siirrosta soittaa. Kaupungilta kehotetaan kuitenkin soittamaan ensisijaisesti asiakaspalveluun, sillä siellä on käytössä järjestelmä, josta nähdään rekisterinumeron perusteella heti, mihin auto siirretty.

The Tall Ships Races 2017 Turku -tapahtumaan odotetaan satoja tuhansia kävijöitä 20.- 23.7.2017 välisenä aikana. Suuri yleisötapahtuma aiheuttaa muutoksia rannan pysäköinnin lisäksi myös kaikkiin alueen liikennejärjestelyihin.

Tapahtuman aikana kulku alueelle tapahtuu väliaikaisesti sijoitettavien porttien kautta. Alueportit tullaan joen itäpuolella sijoittamaan Martin sillan ja Itäisen rantakadun kulmaan sekä Unioninkadun tunnelin jälkeen. Koska alukset saapuvat Turkuun eri aikoina ennen avajaisia 20.7., alueportit pystytetään kaduille maanantaina 17.7.2017.

Lisää tietoa tapahtuman liikennejärjestelyistä:

Uutista muokattu 12.7.2017. klo 12.50 lisäämällä tieto, että asukkaita on informoitu autojen siirrosta alueen taloyhtiöiden isännöitsijöille lähetyllä kirjeellä.