Sunnuntaina 13.8. sanotaan hyvästit Kupittaan maauimalan kesäkaudelle. Ulkouintia voi edelleen jatkaa Samppalinnan maauimalassa perjantaihin 15.9. saakka. Kupittaan sulkeutuessa käynnistyy uimahallikausi. Impivaaran uimahalli avaa ovensa maanantaina 14.8. ja Petreliuksen uimahalli maanantaina 28.8.

Uimakoulut- ja kurssit

Uimasortseilla uimaan

Uimahallien avautuminen tuo muutoksen uima-asukäytäntöihin. 14.8. alkaen sallitaan uimasortsien käyttö myös Turun kaupungin uimahalleissa. Muutos perustuu Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton, Suomen Uimaliiton ja Uimahalli- ja kylpyläteknisen yhdistyksen uusiin suosituksiin.  

Uimasortsien ja muiden uima-asujen tulee olla tarkoitettu uimahallikäyttöön. Asun pitää olla puhdas, ja sen materiaalista ei saa irrota nukkaa, likaa tai mitään muita aineita altaaseen. Uima-asussa ei saa olla taskuja. Alusasun käyttö uima-asun alla on kielletty. Uima-asu puetaan päälle uimahallissa vasta peseytymisen jälkeen.

Uimakouluilmoittautuminen ke 9.8. klo 12 alkaen

Impivaaran uimahallin jumpat pidetään 4.9. alkaen pääosin samoina aikoina kuin keväällä. Ilmoittautuminen syksyn ensimmäisille vauvauinti-, uimakoulu- ja kuntosaliharjoittelun ABC-kursseille alkaa turkulaisille keskiviikkona 9.8. klo 12 ja muille perjantaina 11.8. Loka-joulukuun kurssien ilmoittautuminen alkaa turkulaisille keskiviikkona 20.9. klo 12.

Uutuutena tarjotaan uimataidottomille aikuisille alkeisuimakoulu, jossa keskitytään rintauinnin alkeiden opetteluun. Jos kiinnostusta löytyy, voidaan keväällä järjestää vastaava kurssi. Aikuisille, jotka osaavat uida 10–25 metriä, järjestetään jatkouimakoulu.

Petreliuksen uimahallissa on kesätauon aikana uudistettu kuntosali. Vesijumpat jatkuvat tuttuun tapaan 4.9. alkaen. Lisätietoja 28.8. alkaen hallista tai p. 044 907 2702.