Turun kaupunki tarjoaa kriisiapua keskustan tapahtumien takia kaikille sitä tarvitseville. Mikäli koet tarvitsevasi kriisiapua, voit ottaa virka-aikana yhteyttä kriisiryhmään p. 02 262 6003. SPR:n kriisipartio päivystää torilla klo 8.00 - 21.00 sunnuntaihin 27.8. iltaan asti.

Kriisipäivystys Turussa

  • SPR:n henkisen tuen työntekijät päivystävät Kauppatorin ympäristössä klo 8.00 - 21.00 sunnuntaihin 27.8. asti
  • Kriisipuhelin 02 262 6003 (puhelimeen vastataan virka-aikana klo 8.30 - 15.30)

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell esittää syvimmät osanottonsa Turun keskustassa tapahtuneiden väkivaltaisuuksien johdosta.

- Olemme seuranneet järkyttyneinä Turussa tänään tapahtuneita väkivaltaisuuksia. Esitän syvät osanottoni uhrien omaisille sekä toivotan voimia loukkaantuneille ja heidän omaisilleen, Randell sanoo.

Turun keskustassa tapahtuneissa väkivaltaisuuksissa on poliisin vahvistamien tietojen mukaan yhteensä kahdeksan uhria, joista kaksi on menehtynyt. Epäilty on saatu kiinni. Poliisin mukaan Turun keskusta on tällä hetkellä turvallinen.

- Kaikille kaupunkilaisille haluan sanoa: on vaikea ymmärtää, että väkivaltaisuuksia tapahtuu tässä mittakaavassa Turussa. Maailmalta ja muualta Euroopasta liiaksi kuullut tapahtumat ovat nyt tulleet meillekin, ja tätä olemme Suomessakin pelänneet, kaupunginjohtaja Randell sanoo.

- Tekijä on otettu kiinni ja poliisi selvittää toimiko epäilty yksin. Poliisi tekee kaikin voimin töitä tämän tapahtuman selvittämiseksi ja kaupunki tekee yhdessä muiden viranomaisten kanssa yhteistyötä, jotta tämän kaltaista ei enää koskaan tapahtuisi.

- Viestini kaupunkilaisille on, että pysytään rauhallisina, pysytään yhtenäisinä, eikä anneta pelolle valtaa, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell sanoo.

Kaupunki tekee yhteistyötä kriisipäivystyksessa SPR:n ja Turun yliopistollisen keskussairaalan kanssa ja kriisiapua järjestetään kaikille sitä tarvitseville. Kriisiryhmän numero on: 02 262 6003. SPR:n kriisipartio päivystää Kauppatorilla klo 8.00 - 21.00 vielä 27.8.2017 sunnuntaihin iltaan asti.