Turun kaupungin johto, Turun poliisijohto ja kirkon johtajat viettävät hiljaisen hetken Turun puukotusiskun uhrien muistoksi sunnuntaina 20.8. kello 10 Turun kauppatorilla ja tuomiokirkossa. Kaupunkilaisia pyydetään osallistumaan hiljaiseen hetkeen.

Turun kauppatorille tulevat Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen ja kaupunginjohtaja Aleksi Randell. Turun valtuuston ja hallituksen jäsenet on myös kutsuttu paikalle. Myös Turun poliisipäällikkö Tapio Huttunen osallistuu kauppatorin hiljaiseen hetkeen.

Samaan aikaan hiljainen hetki pidetään myös kirkoissa ja Turun tuomiokirkon jumalanpalveluksessa, jossa ovat läsnä arkkipiispa Kari Mäkinen ja Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala.

Ennen hiljaista hetkeä kaupungin, poliisin ja kirkon johtajat laskevat kukkia ja kynttilöitä uhrien muistopaikalle Turun kauppatorilla kello 9.30.

Suomen hallitus sopi neuvotteluissaan tänään, että Turun iskussa menehtyneiden muistoksi järjestetään huomenna koko maassa minuutin pituinen hiljainen hetki.  Hiljainen hetki alkaa kello 10. Kaupunkilaisia pyydetään osallistumaan hiljaiseen hetkeen kauppatorilla ja tuomiokirkossa.

Kirjastosilta valaistaan lauantai-iltana

Turun keskustan silloilla sekä kaupungintalon ja pääkirjaston edustalla on suruliputettu tänään kello 8 alkaen. Lauantai-iltana Turku valaisee Kirjastosillan Suomen lipun värein puukotusiskun uhrien kunnioittamiseksi ja kaupunkilaisten yhtenäisyyden merkiksi.

Silta valaistaan pimeän tullen noin klo 22, samanaikaisesti katuvalojen syttymisen kanssa. Erikoisvalaistus on päällä aamun sarastukseen saakka.

Joulukuussa 2013 avattu Kirjastosilta on vaihtanut väriä useaan otteeseen. Esimerkiksi Suomen itsenäisyyden kunniaksi silta on valaistu sinivalkoiseksi. Oranssilla valaistuksella on vastustettu naisiin kohdistettua väkivaltaa ja violetilla muistettu keskoslapsia. Marraskuussa 2015 Pariisin terrori-iskun uhreja kunnioitettiin trikolori-valaistuksella.