Kulttuurikorttilainen Mari Säisä on tyytyväinen Kulttuurikortin monipuoliseen tarjontaan ja pitää maksuttoman kortin hankintaa erittäin hyödyllisenä.

Turussa 13 vuotta asunut, alun perin Iisalmesta kotoisin oleva Säisä tekee väitöskirjaa nuorten aikuisten yhteisöllisyydestä opiskelijayhteisöissä. Hän käyttää eniten kirjaston palveluita koko Turun kulttuuritarjonnasta. Vapaa-aika kuluu enimmäkseen kirjojen parissa, mutta lukemista harrastava ja kirjoista bloggaava Säisä kuluttaa myös muita kulttuuripalveluita.

–Käyn museoissa ja näyttelyissä sekä keikoilla kuuntelemassa musiikkia.

Kulttuurikortin Mari Säisä hankki heti, kun sellainen tuli mahdolliseksi.

–Näin mainoksia Kulttuurikortista ja ajattelin, että tuo vaikuttaakin hyvältä jutulta! Uutta kirjastokorttia hankkiessa piti oikein varmistaa, että kai tässä sitten varmasti on se Kulttuurikorttikin samassa.

Säisä suosittelee kortin hankintaa ehdottomasti myös muillekin.

Kulttuurikortin avulla saa enemmän irti Turun kulttuuritarjonnasta ja pääsee syvemmälle kulttuuriasioihin.

–Kaikkia ei tietysti kulttuuri kiinnosta niin paljon, mutta Turun kulttuuritarjonta on monipuolista ja yhdistelee toisinaan vapaa-ajan eri osa-alueita, kuten liikuntaa ja kulttuuria. Kulttuurikuntoilu on tästä loistava esimerkki!

Pysyn paremmin kärryillä tarjonnasta

Kulttuurikorttia Säisä pitää erittäin hyödyllisenä hankintana.

–Kulttuurikortin ja erityisesti sähköpostiin tulevan uutiskirjeen avulla olen saanut monipuolisesti ja kootusti tietoa Turun kulttuuritarjonnasta ja eduista.

Säisä kertoo innostuneensa esimerkiksi eri museoiden erikoispäivistä ja teemaopastuksista Kulttuurikortti-tiedotteesta saamansa tiedon seurauksena.

–Kun kaupungissa ja esimerkiksi kirjastossa järjestetään niin paljon kaikkia tapahtumia, on välillä vaikea löytää helposti tietoa kaikesta, mutta Kulttuurikortin avulla pysyy paremmin kärryillä kulttuuritarjonnasta.

Mari Säisä on hyödyntänyt Kulttuurikortin etuja esimerkiksi käymällä Turun filharmonisen orkesterin avoimissa kenraaliharjoituksissa, jonne kulttuurikorttilaisilla on ollut vapaa pääsy.

TFO:n avoimet kenraaliharjoitukset kulttuurikorttilaisille. Kuva: Sisko Sinilintu

Voi löytää jotain ihan uutta

Säisä kiittelee Kulttuurikorttia monipuolisuudesta, sillä sen avulla saa tietoa myös sellaisista kulttuuritapahtumista, joita ei itse muutoin tulisi edes etsineeksi. Näin saattaa löytää jotain uutta ja mielenkiintoista ja innostua käymään itselle entuudestaan tuntemattomissa paikoissa.

–Esimerkiksi Wäinö Aaltosen museon workshopista en olisi varmasti muuten saanut mitään tietoa, ellen olisi Kulttuurikortti-tiedotteesta lukenut. Yksi kaverini puolestaan innostui filharmonisen orkesterin konserteista, kun kerroin avoimista kenraaliharjoituksista hänelle.

Kulttuurikortti mahdollistaa matalan kynnyksen osallistumisen ja innostumisen asioista.

Säisän mielestä kulttuuriasiat on otettu Turussa hyvin huomioon ja Kulttuurikortistakin tiedotetaan hyvin.

–Voisi niitä tiedotteita minun puolestani tulla useamminkin, hän naurahtaa.

Kalenteri täyttyy nopeasti

Kysyttäessä mitä kulttuuri antaa, Mari Säisä pohtii hetken.

–Toisia esimerkiksi liikunta auttaa rentoutumaan, lievittämään stressiä ja tuottamaan endorfiineja. Minulle kulttuurilla on samanlainen vaikutus. Kirjojen avulla voin paeta toisiin maailmoihin ja harrastaa arjen eskapismia. Keikoilla käydessä taas tuntee, miten musiikki oikein vierii sisään.

Säisä painottaa myös kulttuuria yhteisöllisyyttä luovana asiana.

–Minulla on kavereideni kanssa museoryhmä, jonka kanssa käydään yhdessä näyttelyissä. Kirjastossakin järjestetään runsaasti tapahtumia, joissa samalla pääsee osalliseksi yhteisöstä. Ongelmana vain on, että kalenteri täyttyy nopeasti kaikesta mielenkiintoisesta kulttuuritarjonnasta!

 

Teksti ja kuva Mari Säisästä (ylinnä): Salla Koskialho