Turkulaiset haastetaan liikkumaan koko syyskuun ajan mittavassa Koko Turku liikkuu -kampanjassa. Tavoitteena on Suomi 100 -juhlavuoden hengessä kerätä liikuntasuorituksia yhteensä 394 000 kilometrin edestä eli sata kertaa Suomen ympäri.

Turku tekee hyvää

Koko Turku liikkuu on osa Turun kaupunkistrategiasta johdettua Turku tekee hyvää -kokonaisuutta.

Turku tekee hyvää tarkoittaa kaikkia niitä tapoja, joilla kaupunki edistää kaupunkilaisten hyvinvointia. Tavoitteita ovat muun muassa pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyden sekä yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentäminen ja terveisiin elämäntapoihin kannustaminen. 


Koko Turku liikkuu osallistuu myös Unelmat Liikkeelle -kampanjaan, jonka tavoitteena on uudella tavalla lisätä suomalaisten liikettä, iloa ja hyvinvointia, eli saada unelmat liikkeelle.

Turkulaiset haastetaan keräämään kilometrejä nyt kolmannen kerran. Viime vuonna tavoitteena oli 384 000 kilometriä eli yhtä paljon kuin on matkaa maasta kuuhun. Tänä vuonna itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Koko Turku liikkuu -kampanjan tavoitteet ovat entistä korkeammalla.

- Turku haluaa vahvasti edistää asukkaiden hyvinvointia ja aktiivista elämäntapaa. Mitä terveempiä me olemme, sen paremmin koko Turku voi – hyvinvointi näkyy vähentyneinä sairaspoissaoloina, lyhempinä terveyskeskusjonoina ja elinvoimaisempana kaupunkina, sanoo Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Mikä tahansa liikunta käy suoritukseksi: kävely, siivoaminen, työmatkapyöräily, uinti tai vaikka pihaleikit lasten kanssa.

Suoritukset tallennetaan liikuntalaskuriin, joka myös näyttää yhteisen matkan etenemisen. Kilometrejä voi kirjata myös tuloskorttiin, joita on saatavilla Turku-pisteessä, kirjastoissa, Impivaaran uimahallissa ja Fölin palvelutoimistossa. Liikuntalaskuri julkaistaan 1.9. kampanjan kotisivuilla osoitteessa turku.fi/kokoturkuliikkuu.

Kaikkien kampanjaan osallistujien kesken arvotaan liikuttavia palkintoja ja pääpalkintona on noin 800 euron arvoinen kuntokeskus Motivuksen vuosikortti.

Pekka Hyysalo kannustaa turkulaisia liikkumaan. Hyysalon oma hyväntekeväisyystapahtuma FightBack Run järjestetään lauantaina 2.9.

Liikuntavinkkejä ja -tapahtumia

Liikunnan lisäämiseksi kampanjassa tarjotaan koko syyskuun ajan myös monipuolisia käytännön vinkkejä ja tapahtumia liikunnan lisäämiseksi. Kaikki vinkit ja tapahtumat löytyvät helposti verkosta osoitteesta turku.fi/turkutekeehyvaa.

Yksi suurimmista Koko Turku liikkuu -kampanjan tapahtumista on lauantaina 2.9.2017. Turun Aurajokirannassa juostava FightBack Run. Pekka Hyysalon luotsaama tunnettu hyväntekeväisyystapahtuma järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Lähtö on Vanhalta Suurtorilta.

FightBack Runiin voi ostaa lippuja ennakkoon 1.9. klo 24 saakka hintaan 12 euroa. Tämän jälkeen ja paikan päältä liput maksavat 18 euroa. Reitin voi myös kävellä ja valita matkansa alkaen 2,6 kilometrin kierroksesta jokirannassa. 300 metrin esteettömyysreitti on ilmainen niin kuntoutujalle kuin avustajallekin.

Lisäksi kaikki Turun varhaiskasvatuksen 7 000 lasta sekä henkilökunta jumppaavat yhdessä Robinin ”parasta just nyt” -kappaleen tahtiin 21.9. klo 9.30. Aikuisten ja lasten yhteiseen aamujumppaan voi osallistua ohjatusti Varvintorilla.

- Turku kannustaa asukkaita ottamaan vastuuta itsestään ja läheisistään ja hyödyntämään ennaltaehkäiseviä palveluja. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on kaupungin keskeinen strateginen tavoite, sanoo Turun vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.