Lasten ja nuorten syksyn liikuntakausi pyörähtää käyntiin maanantaina 4.9. Monipuolisesta valikoimasta löytyy sopiva laji jokaiselle lähtötasosta ja erityistarpeista riippumatta. Suuri osa palveluista on maksuttomia.

Turun kaupungin syksyn liikuntatarjonnassa on huomioitu lasten ja nuorten tarpeet ja kiinnostuksen kohteet. Liikuntaa järjestävät yhteistyössä Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus ja turkulaiset urheiluseurat.

Lasten liikunnan ihmemaa

Sunnuntaisin eri puolilla Turkua järjestetään Lasten liikunnan ihmemaa, joka tarjoaa maksutonta liikkumisen iloa 1–12-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Ihmemaassa voi leikkiä vapaasti ja kokeilla monenlaisia liikuntavälineitä. Toiminta on valvottua, ei ohjattua.

Ihmemaa on avoinna 10.9.–10.12. klo 17–19 Aunelan ja Ilpoisten palloiluhalleissa, Haarlan, Lausteen, Nummenpakan, Turun lyseon (ei 17.9.–1.10.) ja Varissuon kouluissa sekä Moision liikuntahallissa. Kupittaan urheiluhallissa Ihmemaa-vuoroja ei ole 1. ja 22.10. Kupittaan toiminta-aika on klo 17–19.30.

Lapset liikkeelle

Lapset liikkeelle on maksuton lajikokeilutuote turkulaisille 6–12-vuotiaille, jotka haluaisivat löytää itselleen sopivan liikuntaharrastuksen. Joka viikko on tarjolla noin 70 lajikokeilutuntia, jotka ovat urheiluseurojen järjestämiä, ja jokaista lajia voi kokeilla kolme kertaa maksutta. Mukaan voi tulla milloin vain ilman ennakkoilmoittautumisia eikä aikaisempaa kokemusta tarvita.

Lajikokeiluryhmien syyskausi kestää 4.9.–10.12. Vuoroja ei ole koulujen lomaviikoilla tai pyhäpäivinä. Harrastevalikoimaan kuuluvat muun muassa capoeira, urheilukoulu, luistelukoulu, liikuntaleikkikoulu, ringettekoulu, temppukerho, sirkusmix sekä erilaiset tanssi- ja voimisteluryhmät.

Mihi.fi

Mihi tarjoaa rentoa, monipuolista ja maksutonta liikuntaa Turun seudulla asuville 13–19-vuotiaille nuorille. Joka viikko ohjelmassa on noin 80 liikuntavuoroa ja 20 eri joukkue- ja yksilölajia, kuten koripalloa, joogaa ja kiipeilyä. Mukaan voi tulla milloin vain ilman ennakkoilmoittautumista eikä aiempaa kokemusta lajista tarvita.

Mihi.fin syyskausi kestää 4.9.–10.12. Lajeina on muun muassa futsal, keilailu, kuntonyrkkeily, kuntosali, lacrosse, parkour, rugby, skeittailu, sähly ja taekwondo.

Soveltavaa liikuntaa lapsille ja nuorille

Soveltavan liikunnan ryhmät on tarkoitettu liikunnassa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, jotka etsivät mukavaa harrastusta. Tarjolla on joka viikko monia erilaisia liikuntaryhmiä, jotka tarjoavat onnistumisen iloa ja liikunnan riemua.

Syksyn harrastekausi kestää 4.9.–10.12. Harrastevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi luistelu, sirkusliikunta ja sähkärijalkapallo.

Liikuntaa maahanmuuttajalapsille ja -nuorille

Maahanmuuttajat ovat tervetulleita kaikkiin Turun kaupungin tarjoamiin palveluihin. Tarjolla on mm. erilaisia kausittain vaihtuvia liikuntaryhmiä. Lisäksi monikulttuuriset kerhot ovat avoimia kaikille turkulaisille.