Pansion aluetapahtuma on oiva esimerkki toimivasta alueellisesta yhteistyöstä. Kaikille avoimessa juhlassa muun muassa julkistetaan valotaideteos ja koetaan lähiön äänistä sävelletty Lähiösinfonia kuvamaailmoineen.

Kiinnostaako aluetyö?
Tervetuloa avoimeen aluefoorumeiden ideointipajaan torstaina 21.9.2017 klo 17–19. Tilaisuus järjestetään Vimmassa (Aurakatu 16, 20100 Turku).

Turun päivän Pansion aluetapahtumaa vietetään sunnuntaina 17.9.2017 klo 18.30–20 Pansion vanhan lentomajakan ympäristössä. Juhla ja sen ohjelma on rakennettu yhteistyössä alueen asukkaiden, eri toimijoiden ja Turun kaupungin kesken ja  toteutetaan osana Turun kaupungin aluetyötä.

Luvassa on virallisen ohjelman lisäksi rentoa illanviettoa, pientä purtavaa sekä kahvi- ja mehutarjoilu. Paikalla ovat myös vastavalitut Turun Flikka ja Poika.

Tarjoilujen riittävyyden varmistamiseksi toivomme ilmoittautumista perjantaihin 15.9.mennessä Lyyti-sovelluksen kautta: www.lyyti.in/Pansio. Tapahtumaan voi osallistua myös ilmoittautumatta. Henkilöautoilla saapuvien toivotaan jättävän autonsa Kisapuiston parkkipaikalle, mistä on opastus majakalle.

Pansion laivanrakentajia kunnioitetaan taideteoksella

Turun päivä Pansiossa alkaa jo klo 15, kun Turun laivanrakennuksen historiaa ikuistava toiminnallinen taideteos julkistetaan arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelemalla Pansion Laivateollisuuden asuinalueella (Siilinkatu 5).  Abstrakti puinen veistos sisältää penkkimäisiä osia joten se mahdollistaa esimerkiksi istumisen ja leikkimisen. Teoksen ovat suunnitelleet pansiolaiset taiteilijat Maja Breife ja Hans-Peter Schütt. Vaikka teoksen varsinainen toteutus tehdään ostotyönä, ovat alueen asukkaat olleet mukana valmistamassa teosta talkootöinä.  Pysyvän teoksen ylläpidosta vatsaa As oy Laivanrakentajainkylä, joka myös osallistuu sen kustannuksiin tulevina vuosina. Teos on saanut Turun kaupungin Suomi 100 -yhteisöavustusta ja yhtistyökumppanina Late Oy valmistaa teoksen puuosat sekä osallistuu näiden kustannuksiin.

Teoksen julkistustilaisuudessa Pansion historiaan perehtynyt tietokirjailija Markku Varnila puhuu alueen laivanrakennuksen historiasta ja Aurakvartetti esittää Aulis Sallisen ”Lauluja mereltä”.

Pansion majakan valotaideteos ja Lähiösinfonia rakentuivat yhteisöllisesti

Pansion aluejuhla alkaa klo 18.30, kun Turun Flikka ja Poika julkistavat vuonna 1932 rakennetun Pansion lentomajakan huipulle toteutetun valotaideteoksen. Kuvataiteilijat Suvi Solkio ja Jouna Karsi ovat suunnitelleet ja toteuttaneet teoksen yhteistyössä alueen asukkaiden kanssa ja se on valmistunut Turun kaupungin kaunistamisrahaston ja TVT -asuntojen kustantamana. Teos on tarkoitettu pysyväksi.

Myös Lähiösinfonia-multimediateos saa ensi-iltansa lentomajakalla. Lähiösinfoniassa kerrostalolähiöiden äänimaailma yhdistyy Pansion asukkaiden toteuttamiin luontokuviin muuttaen asuinalueen monikulttuuriseksi satumaisemaksi. Turkulaiset taiteilijat, kuvataiteilija Maria Lukala ja säveltäjä Joona Lukala ovat ideoineet teoksen ja toteuttaneet sen yhteistyössä asukkaiden kanssa. Taiteilijat kutsuvat teoksen kautta ihmiset kohtaamaan lähiöarjen ja murtamaan ennakkoluuloja. Lue lisää Lähiösinfonia-teoksesta Turku.fi -sivulla.

Pansion Lähiösinfonian tunnelmaa

Tapahtuman taustalla Turun kaupungin aluetyö

Turun kaupunki käynnisti keväällä 2017 laajamittaisen aluetyön, jonka tarkoituksena on koota yhdistykset, yhteisöt ja asukkaat suunnittelemaan ja toteuttamaan kunkin Turun alueen tulevaisuutta yhteisten tavoitteiden mukaisesti.

– Aluetyön kehittämisen Turun mallin tavoitteena on luoda säännöllistä yhteistyötä asuinalueella niin, että kaikilla alueen toimijoilla ja asukkailla on mahdollisuus olla mukana, kertovat Turun kaupungin aluetyön kehittäjä Katri Arnivaara ja Turkuseuran aluetyön koordinaattori Anna Harmava.

 Aluetyössä Turku on jaettu 9 suuralueeseen, jotka koostuvat useista kaupunginosista. Yhteistyötä eri toimijoiden ja asukkaiden välillä edistetään suuralueittain muodostettavien aluefoorumien avulla, jotka ovat avoimia kaikille. Aluefoorumit ovat aloittaneet työnsä jo lähes kaikilla suuralueilla ja kokoontuvat jatkossa säännöllisesti.

– Turun päivän juhla Pansiossa on oiva esimerkki alueellisen yhteistyön tuloksista. Toivomme, että kaikkien Turun alueiden asukkaat ja toimijat tulevat aktiivisesti mukaan aluefoorumeihin kehittämään omaa asuinpaikkaansa, Arnivaara jatkaa.

Aluefoorumeista ja oman alueensa tapahtumista saa parhaiten tietoa Turun seudun tapahtumakalenterista osoitteesta www.turkukalenteri.fi hakusanalla aluefoorumi tai Facebookista. Kullakin suuralueella on Turun kaupungin Facebook-sivujen yhteydessä oma avoin Facebook-ryhmänsä.

Kaupunginosa/Alue: