Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan gallerioiden sekä Galleria Harmaan näyttelyihin voi tutustua maksutta.

Vanhan Suurtorin galleriat

Galleria Harmaa / Vanhan Raatihuoneen galleria /Brinkkalan galleria
Vanha Raatihuone, Vanha Suurtori 3–5
Avoinna ti–su klo 10–18.
Vapaa pääsy. 

Nyt esillä olevat näyttelyt avoinna 1.10. asti.

Vanhan Raatihuoneen galleriassa

Messages II on helsinkiläisen Eeva-Leena Eklundin ensimmäinen yksityisnäyttely Turussa kahteenkymmeneen vuoteen. Nyt nähtävä näyttely on jatkoa SIC:ssä Helsingissä tammikuussa 2017 olleelle näyttelylle.

Eklund on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003. Hänen yksityisnäyttelyitään on ollut esillä mm. SIC:ssä, Kaapelin galleriassa, Sculptorissa ja Kluuvin galleriassa, lisäksi Eklund on osallistunut myös lukuisiin ryhmänäyttelyihin.

Kuva yllä: Eeva-Leena Eklund.

Kuva: Outimaija Hakala.

Brinkkalan galleriassa

Virtaus pohtii villin ja urbaanin luonnon kohtaamista, aineellista ja henkistä todellisuutta sekä ihmisen luontosuhdetta yksilöllisellä ja yhteiskunnallisella tasolla. Yhteisnäyttelyssä mukana ovat Lilli Haapala, Outimaija HakalaSirja Moberg ja Anni Saijonkivi.

Näyttelyn taiteilijat työskentelevät monialaisesti. Näyttely kokoaa yhteen erilaisia kerroksia ja rajapintoja, kun näkökulmat ympäristöön ja ihmisen luontosuhteeseen vaihtelevat selittämättömien luonnonilmiöiden innoittamista teoksista ympäristöaktivismiin ja tieteellisempään lähestymiseen.

Kuva: David Muth

Galleria Harmaassa

Taiteilija-muusikko-ohjelmoija David Muthin Footnote # 01: Sipilänmäki on esillä Galleria Harmaassa. 

Muth asuu ja työskentelee nykyään Lontoossa, Turussa ja Wienissä. Hänen teoksissaan yhdistyvät käsitteellinen ja kokeileva lähestymistapa ja niissä on viitteitä myös hänen arkkitehtuuritaustastaan. Teosten tekotapa vaihtelee installaatioista vuorovaikutteisiin ympäristöihin, videoteoksiin ja kokeilevaan dokumentointiin.