Turun seudulla on jo reilut kaksi vuotta ”lämmennyt” Bastu, jonka ”lauteilla” tehdään tulevaisuutta. Bastu on alusta ja mahdollistaja, joka tuo yhteen osaajia yrityksistä, korkeakouluista, hallinnosta ja kansalaisyhteiskunnasta. Bastussa rakennetaan älykkäisiin resurssiniukkoihin ratkaisuihin perustuvaa huomista.

Tiesitkö, että tulevaisuus näkyy keskuudessamme jo nyt eri tavoin. Se ei vain ole jakautunut tasaisesti joka paikkaan. Seudun toimijoiden yhteisessä Bastu-verkostossa tulevaisuuden paloja asetellaan paikoilleen moniosaavan porukan yhteistyönä. Syksyn ensimmäisessä pajassa esimerkiksi avattiin keskustelua siitä miten Turun keskustavisio 2050 tehdään todeksi.

Tässä teemassa Bastu tulee jatkamaan vahvasti myös syksyllä 2017 ja ensi vuoden aikana. Älykäs resurssiviisas kaupunki rakentuu tasapainoisesta kokonaisuudesta työtä, asumista, kauppaa ja kulttuuria. Siksi on tärkeää, että on alustoja, jotka saattavat yhteen avaintahot toiminnan aikaansaamiseksi.

Syksyn 2017 aikana järjestetään vielä kaksi verkoston yhteistapaamista, ensimmäisessä 17.10. tapaamisessa jatkamme keskustavision todeksi tekemisen parissa.  Toinen tapaaminen on 5.12. Verkostotapaamisten lisäksi Bastun syksyyn kuuluvat myös pajasarjat teemoissa meriklusterin uudet avaukset, ruoan tulevaisuus ja rakentamisen tulevaisuus.

Bastun pajasarjojen tavoitteena on auttaa rakentamaan alueella ns. kuudennen aallon talouden* yritysekosysteemiä. Monen toimialan liiketoiminnan perusta tulee muuttumaan resurssiniukkuuden, digitalisaation, globalisaation ja muiden megatrendien vuoksi. Bastussa kokenut yrittäjä, startup´ia käynnistelevä ”tennarikaveri”, professori, virkamies ja kulttuuritoimija kohtaavat tasavertaisina ja avaavat ovia tulevaisuuteen.

(*älykäs resurssiniukka talousmalli)

Lisätietoja Bastun toiminnasta:

Kuva: Piritta Fors

Asiasanat: