Turun kaupunginhallitus päätti kutsua haastatteluun neljä henkilöä. Haastatteluun kutsutaan Minna Arve, Kari Häkämies, Ville Itälä ja Jarkko Virtanen.

Turun kaupunginhallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään kaupunginjohtajan valintaprosessia tänään maanantaina 25.9. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Katteluksen (kok) ehdotuksesta, jäsen Jukka Vornasen (vihr.) kannattamana kaupunginhallitus päätti kutsua haastatteluun neljä henkilöä. Haastatteluun kutsutaan Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve, Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies, Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen Ville Itälä ja Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Tuleva kaupunginjohtaja valitaan neljäksi vuodeksi

Turun kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 28.8.2017, että kaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimus on ”Tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja soveltuva johtamis- ja muu kokemus, sekä perehtyneisyys kunnallishallintoon”.

Viran kokonaispalkka on 15.310,62 euroa/kk ja se täytetään neljän vuoden määräajaksi. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Johtajasopimukseen otettavan erokorvauksen määrä voi olla enintään 12 kk palkkaa vastaava määrä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell on nimitetty Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi. Randell aloittaa uudessa tehtävässään 9.11.2017.

Asiasanat: