Suomi-Venäjä-Seura tuottaa Suomi 100 -juhlavuonna Turun ja Pietarien kaupunkeja sekä nuoruutta ja yhdessä tekemistä juhlistavan seinämaalauksen, jonka maalaavat kaksi tunnettua nuorta taiteilijaa, Jukka Hakanen Turusta ja Stas Bags Pietarista.

Leaf-areenan sisäpihalle nousee 27.9.–30.9. graffititeos, joka on ylistys nuoruudelle ja ystävyyskaupungeille Turku & Pietari. Turun ja Pietarin kaupungeilla on ystävyyskaupunkeina yli 60-vuotinen historia. Yhteisötaideteoksen tavoite on juhlistaa Turun ja Pietarien kaupunkien välistä pitkää ja rikasta kulttuurivaihtoa sekä nuorisoyhteistyötä.

Muraalin maalaavat kaksi omien kaupunkiensa lahjakkainta nuorta taiteilijaa. Venäläinen muraalitaiteilija Stas Bags Pietarista on tehnyt graffiteja jo 18 vuotta mutta on siirtynyt hiljalleen graffiteista teknologisiin installaatioihin ja maalauksiin. Stas Bags vieraili Turussa ensimmäistä kertaa vuonna 2015 Suomi-Venäjä-Seuran tuottaman graffitiprojektin aikana, jolloin Varissuon kauppakeskuksen portaikon seinään nousi urbaania city-maisemaa juhlistava teos.

Jukka Hakanen on puolestaan tunnettu turkulainen muotoilija, joka aloitti graffitien teon 2000-luvun alussa. Jukan graffitit koristavat maisemaa ympäri Turkua ja myös ulkomailla, esimerkiksi Kööpenhaminassa ja Ljubljanassa.

Suomi-Venäjä-Seuran projektia ovat tukeneet Turun kaupunki, Leaf-areena ja Suomi100-ohjelma. Olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraamaan teoksen valmistumista Leafille!

Lisätietoja projektista:

Soile Tirri
Suomi-Venäjä-Seuran
Turun piirin toiminnanjohtaja
soile.tirri@venajaseura.com
041 544 6131

Kuva: Lemminkäisenkadun muraali