Jättimäiselle pelifestivaalille vai syyslomaleirille luontoon? Pienemmille jännitystä riittää viikinkien jäljillä Seikkiksessä ja Turun linnassa pikkuritarina, isommille historian kauhujen tai keskiajan tunnelmissa. Kädentaitoja voi harrastaa Vimmasta kirjastoon ja museoon eikä syyslomalla sovi unohtaa monipuolista liikuntaa. Vaskimusiikki- ja teatterielämykset täydentävät miniloman.

Koko syysloman pidennetyn viikonlopun on mahdollista sukeltaa pelaamisen ja pelien maailmaan ennennäkemättömässä Grail Quest -pelitapahtumassa Gatorade Centerissä. Pelifestivaalissa on luvassa elektronisen urheilun SM-turnauksia ja finaalipelit monessa lajissa, iso lan- ja messutapahtuma sekä muun muassa lautapelaamiselle oma alueensa. Suosituista striimaajista paikalla ovat Ink Owl ja Eeeddspeaks / Eeddplays sekä Turun omat kovat TurunMarkku ja TaikaSoppa. Turun kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani. Turun nuorisopalvelut on tapahtumassa mukana chillausalueella sekä Turku Game Academyn voimin. www.grailquest.fi

Nuorisopalvelut järjestää Sauvon Ahtelassa toiminnallisen syyslomaleirin 11–17-vuotiaille nuorille. Leirillä voi vaikka saunoa, ulkoilla, pelata lauta-, kortti- ja roolipelejä, harrastaa kädentaitoja, kokeilla teatteria ja grillata. Leirillä myös syödään hyvin ja tutustutaan uusiin kavereihin. Bussi lähtee torstaina 19. päivä kello 10 ortodoksisen kirkon edestä Kauppatorin laidalta ja samaan paikkaan palataan noin kello 14 sunnuntaina. Leirille lähtijöille ja huoltajille järjestetään leiri-info Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman salissa torstaina 12.10. klo 18. Huoltaja voi ilmoittaa nuoren osoitteessa Lyyti.fi/reg/syyslomaleiri. Ilmoittautuminen on auki vain 14.10. saakka!

Viikingit valtaavat Seikkiksen,
kädentaitoja edullisesti Vimmassa

Seikkailupuistossa Viikingit tulevat! -syyslomatapahtumassa lähdetään valloitusmatkoille viikinkien mukana. Ohjelmassa on kädentaitopaja, teeman mukainen seikkailurata ulkona sekä muskari. Grillikin on kuumana koko tapahtuman ajan. Tapahtuma on torstaista lauantaihin 19.–21.10. klo 10–16. Päiväkohtainen maksu 2,50 € henkilöltä. Se sisältää tapahtuman ohjelman teatteriesityksiä lukuun ottamatta.

Seikkiksen teatteri saa syyslomatapahtuman aikana peräti kaksi ensi-iltaa ja ohjelmassa on myös kestosuosikki Mimin ja Kuku. Torstaina Lastenteatteri Kurnuttavan Sammakon Saiturin joulu kello 15 ja 17, lippu 8 €, ja perjantaina nukketeatteriesitys Lettutorstai kello 15 ja 17, lippu 6 €.

Vimman syyslomalla tehdään tuttuun tapaan käsillä monenlaista. Heti torstaina on luvassa avoin keramiikkapaja ja avoin huovutuspaja, molemmat klo 14–20 (alle 13-vuotiaat aikuisen seurassa). Osallistuminen on nuorisokortilla maksutonta, nuorisokorttia voi hakea vaikka Vimman infosta. Alle 29-vuotiaat 2 € ja muut 6 €, lisäksi materiaalimaksu käytön mukaan. Vimman kahvila on avoinna torstaina kello 9.30–18 ja perjantaina kello 9.30–16.

Nuorten työpaja Fendarin taidenäyttely Metamorfoosi on näytillä Vimman toisessa kerroksessa torstaina ja perjantaina kello 9–20.

Lisää tietoa Turun nuorisopalvelujen ja Turun eri alueellisten nuorisotilojen Facebook-sivuilla.

Pikkuritareille omat kierrokset,
isommille historian kauheuksia

Turun linnassa pienemmät syyslomalaiset voivat osallistua Pikkuritarikierrokselle kello 11 ja kello 14 ja vähän isommat Historian kauheuksia -kierrokselle kello 16.30 tai linnan historiasta kertovalle Keskiaikakierrokselle kello 12.15 (kaikki ti–su). Linnassa on esillä myös Valtapeliä – Reformaatio Suomessa -näyttely ja Ruhtinas reformaatio -pienoisnäytelmä sunnuntaisin kello 14.30 ja 16. Koko perheen avoimet työpajat ti–la klo 12–16. Pajassa perehdytään Turun linnan näyttelyiden teemoihin tekemisen ja kokemisen kautta. Tapahtumapäivinä normaalit pääsymaksut + lisämaksu 3 € opastuksiin ja kierroksille.

Kuralan Kylämäessä vietetään syyslomapäiviä torstaina ja perjantaina syksyisten leikkien ja askareiden parissa, ja työpajassa pääsee tekemään moniväripainantaa.

Katso tarkemmat tiedot:

Tarjolla runsaasti edullista
tai maksutonta liikuntaa

Turussa riittää maksutonta liikunnallista tekemistä vaikka koko perheelle. Impivaaran ja Varissuon jäähallien sekä Impivaaran jalkapallohallin maksuttomiin yleisövuoroihin on saatu loman kunniaksi muutama lisätuntikin.

Vapaapäivinä kannattaa tietysti myös seikkailla luonnossa vaikkapa Paavonpoluilla ympäri kaupunkia. Maksutonta iloa perheille tarjoavat myös Lasten liikunnan ihmemaat sunnuntaina. Vesiliikunnasta voi nauttia edullisesti koko perheen voimin Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa.

Lisää tietoa verkkosivuilta!

Pääkirjastossa dinoja ja askartelua,
Maariassa sorminukketeatterityöpaja

Syyslomatorstaina kello 13–15 dinosaurukset seikkailevat pääkirjaston lastenosastolla Saagassa. Mitä tapahtuu, kun dinot pääsevät kirjastoon? Dinotyöpajassa siitä otetaan selvää.

Perjantaina kello 12–14 taas askarrellaan kirjanmerkkejä ja origameja hyödyntämällä vanhoja Aku Ankka -lehtiä.

Maarian kirjastossa perjantai-iltapäivässä on luvassa sorminukketeatterityöpajaa kello 12–15. Pajan vetäjänä toimii nukketeatteritaitelija Lotta Virtanen.

Klassista musiikkia
ja teatterielämyksiä

Musiikki tai teatterielämykset täydentävät syysloman vanhempien ja vaikka isovanhempienkin mieleiseksi – entäpä jos lähtisi maistamaan kulttuuria kolmen sukupolven voimin?

Myytit ja legendat heräävät eloon syksyisellä Aurajoen rannalla, kun vaskimusiikki täyttää kauniin Hus Lindmanin salin lauantaina 21.10. klo 15. Turun filharmonisen orkesterin kamarimusiikkikonsertissa on luvassa tuttuja ja tuntemattomampia teoksia, niin kamarimusiikin kuin oopperankin saralta. Ohjelmassa on myös orkesterin omista riveistä tulevien säveltäjien musiikkia.

Turun Kaupunginteatterissa koko perhe saa unohtumattomia hetkiä Sting-musikaali Viimeisen laivan tai Paavo – lentävä turkulainen -draamakomedian parissa. Sopukassa nähdään aikuisille suunnattu nukketeatteriesitys Prinsessa Hamlet.

turunkaupunginteatteri.fi