Turku on mukana pilotoimassa kansallista suomi.fi-maksupalvelua yhdessä Trafin ja Maanmittauslaitoksen kanssa. 12.10.2017 alkavassa pilotoinnin ensimmäisessä vaiheessa Turun kaupungin Kiinteistöliike-laitoksen asiakkaat voivat maksaa lisärakentamiseen liittyvän kartta-aineiston verkossa debit-, credit- tai verkkopankkimaksuna.

Kartan tilaaminen ja maksaminen tapahtuvat erillisessä pilottipalvelussa. Pilotoinnin yhteydessä verkko- ja korttimaksajille rakennuslupakartta B maksaa 40 €, kun se tavallisesti maksaa 100 €. Edullisempi hinta on voimassa vuoden 2017 loppuun saakka.

Syksyn aikana verkkomaksamista pilotoidaan myös liikuntarannekkeilla. Ensimmäisenä tunnistamisen vaativa verkkomaksumahdollisuus avataan seniorirannekkeille, joita ei aikaisemmin ole voinut maksaa verkossa.

Muihin Turun kaupungin verkkomaksupalveluihin uudet verkkomaksutavat laajenevat vähitellen vuosien 2017–2018 aikana. Jatkossa verkkomaksaminen tulee onnistumaan myös tunnistautumatta, mikäli myytävä tuote sen mahdollistaa.

Lisätietoja

Rakennuslupakartta (verkkomaksamisen pilottipalvelu)
Rakennuslupakartta (käytössä oleva tilauspalvelu)
Liikuntaranneke
www.korttiturvallisuus.fi/Verkossa/Todentamispalvelut/
www.korttiturvallisuus.fi/Verkossa/Maksaminen-CreditDebit--kortilla/

suomi.fi-maksut

Verkkomaksamisen palvelu on määritelty laissa hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista 571/2016 yhdeksi tukipalveluista. Kunnat ovat velvollisia käyttämään maksut-palvelua verkkomaksamisessaan. Maksut-palveluun tullaan siirtymään asteittain lähivuosien aikana.

Asiasanat: