Vesa-Matti Loiri konsertoi helmikuussa Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Torstaina 1.2. ja perjantaina 2.2. klo 19 Konserttitalossa kuullaan Loirin koskettava Runoilijan tie -konsertti.

Turun filharmoninen orkesteri

OSTA LIPUT Lippu.fi

Turun kulttuurikauppa Ars Musica

Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9
Ma–pe klo 11–17 ja tapahtumien yhteydessä
Puh. (02) 233 3663

Turun konserttitalon puhelinmyynti

Puhelin: ma–pe klo 9–15
Puh. (02) 262 0333
kulttuuri.myynti@turku.fi

Kauan odotettu vierailu on yksi TFO:n tulevan kevätkauden erityisistä kohokohdista. Kevätkauden 2018 koko ohjelmisto julkistetaan keskiviikkona 15.11.2017. Runoilijan tie -konsertin lipunmyynti avataan torstaina 19.10.2017. Lippuja voi ostaa Turun konserttitalon kulttuurikauppa Ars Musicasta sekä Lippupisteen toimipaikoista ja verkkokaupasta.

 

Vesa-Matti Loirin sinfoniaorkesterille sovitettu Runoilijan tie -produktio on kerännyt täysiä saleja ympäri Suomea. Herkkä konsertti koostuu Eino Leinon teksteihin perustuvista lauluista kitaristi Peter Lerchen sovituksina. Runoilijan tie on taltioitu albumiksi vuonna 2015. Konsertissa kuullaan kaikki Runoilijan tie -levyn kappaleet, mm. Lapin kesä, Elegia ja Väliaikainen. Konsertit johtaa Esa Heikkilä.

 

Vesa-Matti Loiri on suomalainen näyttelijä ja muusikko. Häntä pidetään yhtenä Suomen laaja-alaisimmista viihdetaiteilijoista. Loirin yli 50-vuotiseen uraan mahtuu koko kansaa koskettavia ikimuistoisia hetkiä. Hän on poikkeuksellinen artisti ja viihdyttäjä kotimaassaan, mutta varmasti myös laajemmassa mittakaavassa uran pituuden ja monipuolisuuden vuoksi. Hänen albumejaan on myyty pelkästään tällä vuosituhannella yli 600 000 kappaletta ja koko uran aikana reilusti yli miljoona kappaletta.

 

Peter Lerche on yksi tunnetuimmista kitaristeista Suomessa. Hän on pitkän uransa aikana työskennellyt mm. Karita Mattilan, Hectorin, Pekka Pohjolan ja Pave Maijasen kanssa. Hän on soittanut UMO:ssa, HKO:ssa, RSO:ssa sekä sadoilla levyillä. Lerche on opiskellut intialaista rytmimetodiikkaa vuodesta 1995 lähtien Chennaissa ja Mumbaissa. Hän julkaisi 2016 kitara-applikaation ”The IndiaLesson”. Vesa-Matti Loirin yhtyeen kapellimestarina ja sovittajana hän on toiminut vuodesta 1994 lähtien.

 

Esa Heikkilä on toiminut Lohjan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2010 ja hänen kiinnitystään on jatkettu vuoteen 2018. Nuorten huippumuusikoiden Sinfoniaorkesteri Vivon taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2003. Vuonna 2014 hän sai Etelä-Suomen Sanomien Aukusti-palkinnon tekemästään työstä lahtelaisen musiikkielämän edistämiseksi. Esa Heikkilä on myös Lohjan tenoripäivien taiteellinen johtaja. Esa Heikkilä on johtanut useita suomalaisia ja kansainvälisiä orkestereita.

 

Runoilijan tie Turun konserttitalossa to 1.2. ja pe 2.2. klo 19.00. Vesa-Matti Loiri, laulu, Peter Lerche, kitara, Esa Heikkilä, kapellimestari, Turun filharmoninen orkesteri. Liput 31/26/19€.

Asiasanat: