Turun, Raision, Naantalin ja Kaarinan kaupungit, Liedon kunta ja Turun ylioppilaskyläsäätiö ovat julkaisseet tarjouspyynnön kaupunkipyörien mainospalveluiden hankinnasta. Palveluntuottaja valitaan joulukuun puolessa välissä.

CIVITAS ECCENTRIC:

Rahoittajat: Horizon 2020
Kokonaisbudjetti: 17 974 993 €
Turun kaupunki ja paikalliskumppanit 3 237 000 €
Aikataulu: 2016–2020
Hankkeen nettisivut:
www.turku.fi/civitas-eccentric
www.civitas.eu/eccentric

─ Palveluntuottajan tehtävänä on tuottaa kaupunkipyörän tilaajille mainostuloa, jolla kaupunkipyörähankintaa rahoitetaan. Tällä tavalla säästetään veronmaksajien rahoja, kertoo kilpailutuksen valmistelusta vastannut kehittämispäällikkö Päivi Kynkäänniemi Turun kaupungilta CIVITAS ECCENTRIC -hankkeesta.

Mainosmyynnin ohella kilpailutukseen kuuluu myös kaupunkipyöräasemiin asennettava digitaalinen lähiympäristö. Digitaalisen lähiympäristön tavoitteena on luoda keskustan alueella liikkuville mobiililaitteilla pääsy kulttuuripolkuun, joka opastaa ja antaa elämyksiä Turusta. Turku on digitaalisten lähiympäristöjen edelläkävijä, sillä sellaiset on asennettu jo 180:een Föli-bussiin.

Tutustu kilpailutukseen Hilmassa.

***

Turku aloittaa toukokuussa 2018 kaupunkipyöräkokeilun. Hankinnan kohteena on 300 kaupunkipyörää, niiden telineasemat sekä ylläpito. 34 kiinteää ja 3 siirrettävää telineasemaa sijoitetaan suunnitelman mukaan Kupittaalta satamaan. Kilpailutetun peruspaketin hankintahinta on noin 2,1 miljoonaa euroa kolmelta vuodelta. Tarjouskilpailun voitti eurooppalainen Nextbike Polska S.A. Pyörien ja telineiden ominaisuuksia ja ulkonäköä räätälöidään yhteistyön alkaessa sopivaksi niin kaupunkikuvaan kuin Fölin ilmeeseen.