Satumainen Aurajoki on taideteos, joka hehkuu väriä ja valoa Turun Aurajoen silloilla ja rannoilla. Lauantain avajaisiin jokirantaan kokoontui noin 7000 ihmistä.

 Janne Auvisen valo- ja äänitaideteoksista koostuva kokonaisuus on jatkoa viime joulun nähtävyydeksi nousseille Satusilloille. Satumainen Aurajoki –kokonaisuus on esillä Turun asukkaiden ja matkailijoiden ilona kevääseen asti.

Turun kaupungin Suomi 100 -lahjana turkulaisten iloksi rakennettu elämys avattiin lauantai-iltana. Avajaiset ohjelmineen houkuttelivat paikalle noin 7000 hengen yleisön.

Avajaispuheen piti Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Lisäksi yleisölle tarjottiin maistiaisia keväällä Turun kaupunginteatterissa nähtävästä Taru sormusten herrasta -esityksestä.

Taru sormusten herrasta -teema on näkyvillä myös Satumaisen Aurajoen sisällössä. Teatterisillasta on rakennettu kuusilla, valoilla ja äänimaisemalla Taru sormusten herrasta -fantasiamaailma. Kirjastosilta puolestaan soi klassista musiikkia Turun filharmonisen orkesterin soittamina tallenteina.

Kokonaisuuteen liittyy Satumainen Aurajoki -pelisovellus. Aurajoen rannoilta löytyvistä pisteistä kerätään 11 erilaista ääniraitaa, joista muodostuu yhtenäinen kokonaisuus. Raidoista voi koostaa haluamansa version ja kuunnella äänimaisemaa sovelluksen kautta. Kaikkien ääniraitojen keränneiden kesken arvotaan palkintoja, joista hienoimpana risteilymatka Karibialle.

Teoksen on suunnitellut valo- ja äänitaiteilija Janne Auvinen yhdessä RYHMÄ 106 -mediataidetiimin kanssa. Tiimiin kuuluvat äänisuunnittelijat Eero Auvinen ja Iiro Laakso, valaistussuunnittelijat Petteri Unkila ja Eero Helle sekä toteutussuunnittelija Oskar Krogell.

Satumainen Aurajoki on osa Turun kaupungin Suomi 100 -vuoden juhlasuunnitelmaa ja osa kaupungin Keskustan kehittäminen -kärkihankkeen toimeenpanoa. Kokonaisuus rahoitetaan Turun kaupungin Kaunistamisrahaston tuotoilla.

www.turku.fi/satumainenaurajoki