Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n rakennuttaman Kupittaan palloiluhallin viimeistelytyöt ovat käynnissä, ja Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus saa hallin käyttöönsä vuodenvaihteessa. Keskiviikkona 3.1. klo 17–19 pidetään avointen ovien tilaisuus, jolloin kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan upouuteen halliin.

– Tervetuloa avointen ovien tilaisuuteen 3.1. katsomaan, miten upeat olosuhteet Kupittaan palloiluhalli tarjoaa sekä urheilijoiden harjoitteluun että urheilutapahtumien järjestämiseen. Ja ilman muuta jatkossa tervetuloa nauttimaan kaikista palloilun ja voimistelun huippuhetkistä uudessa upeassa hallissamme, innostaa liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Kupittaan palloiluhalli on kansainväliset vaatimukset täyttävät urheiluareena. Se on suunniteltu ja rakennettu seitsemälle pääkäyttäjälajille: futsalille, koripallolle, käsipallolle, lentopallolle, salibandylle, sulkapallolle ja voimistelulle. Katsomo muuntautuu sadasta yli 2700 istumapaikkaan. Liikunta-alueen lattiamateriaali voidaan vaihtaa parketista synteettiseen urheilumattoon. Hallin sijainti liki dynaamista Kupittaan urheilukeskusta mahdollistaa upeat synergiaedut alueen muiden liikuntapaikkojen ja toimintojen kanssa.

Harjoituksia, otteluja ja kisaohjelmia

Tilaisuuden ohjelman tarjoavat hallissa harjoittelevat ja kilpailevat urheiluseurat. Tapahtumassa nähdään, miten monipuolisesti hallissa voidaan harjoitella samanaikaisesti kolmella täysmittaisella kentällä, jotka ovat erotettavissa toisistaan väliverholla. Tilaisuudessa voi seurata ainakin salibandyn, lentopallon, koripallon ja voimistelun harjoituksia ja esityksiä.
Halliin kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla, kävellen tai pyöräillen. Paikoitustiloja löytyy mm. Veritas-stadionin edustalta Blomberginaukiolta, josta pääsee palloiluhallille kevyenliikenteen väylää Kupittaan urheilupuiston läpi.

3.1. klo 17–19 avointen ovien ohjelma

Kenttä 1:

Klo 17–17.30 FBC:n ja TPS:n -06 pojat lämmittelevät salibandyn harjoitusottelua varten.
Klo 17.30–n.18.30 Harjoituspeli FBC Turku - TPS salibandy -06 pojat

Kenttä 2:

Klo 17 Turun Pyrkivän joukkuevoimistelun kansainvälisen tason huippuryhmä Sanix kids Sade ja rytmisen voimistelun yksilöiden harjoittelua. Luvassa tasapainoa, näyttäviä piruetteja, akrobatialiikkeitä ja välinetemppuja.
Klo 17.40 Turun Jyryn joukkuevoimistelun naisten kilpasarjojen moninkertaisen mestaruusjoukkueen Cowahit Jr:n näytösluontoiset harjoitukset, joissa voi nähdä voimistelun näyttäviä tasapainoliikkeitä ja hyppyjä.    
Klo 18.20–19 Turun Liikuntaseuran rytmisen voimistelun SM-ryhmän yksilöt harjoittelevat klo 18.20–18.40. Kilpailuohjelmien esitykset klo 18.40–19.

Kenttä 3:

Klo 17 Turun NMKY:n miesten edustusjoukkue Kristika Turun harjoitukset
Klo 18 Lentopalloseura Turun Iskun naisten lentopallojoukkueen harjoitukset

Tapahtumassa esittelevät toimintaansa FBC Turku, TPS salibandy, Turun Jyry, Turun Liikuntaseura, Turun Pyrkivä, Turun NMKY ja Turun seudun urheiluakatemia. Lippuja on myynnissä mm. lentopallon Suomen Cupiin Suomen Lentopalloliiton ja Raision Loimun pisteellä. Suomen Voimisteluliiton Suomi Gymnaestrada -pisteellä voi kokeilla VR-laseilla telinevoimistelun jättiläistä yms. Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus esittelee Turun liikuntamahdollisuuksia ja -tuotteita.

Kaupunginosa/Alue: