​Turun pääkirjaston kokoelmista kirjan poistanut, ja asiasta sosiaalisen median kanavassaan kertonut virkailija on toiminut väärin. Asiassa on ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin kirjastossa.
–Pahoittelemme ikävää tapausta ja pyrimme siihen, että vastaavaa ei jatkossa tapahdu, sanoo Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes. 
 
Kirjaston virkailija kertoo oman Facebook-profiilinsa julkaisussa  23.12. poistaneensa Turun kirjaston kokoelmasta Henry Laasasen kirjan Naisten seksuaalinen valta. Julkaisusta otettua kuvakaappausta on levitetty myös Turun pääkirjaston Facebook-sivuille, jossa se on aiheuttanut runsaasti keskustelua. Asiasta käydään keskustelua myös muualla sosiaalisessa mediassa.  
Turun vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes korostaa, että kirjojen poistaminen ei ole yksittäisen virkailijan tehtävä. Kirjojen poistamiselle on olemassa selkeät periaatteet.

–Jos kirjaston kokoelmissa on jotakin omasta mielestään arveluttavaa, asiasta ollaan yhteydessä kirjaston kokoelmista vastaavaan palvelupäällikköön, joka yhdessä valitsijoiden kanssa tarkistaa, onko asiassa syytä ryhtyä toimenpiteisiin, Sartes kertoo.
 
Kirjoja poistetaan kirjastojen kokoelmista jatkuvasti, ja kirjastoilla on viralliset kokoelmaohjeet, joiden perusteella kokoelmaa uudistetaan. 

Tapaus on äärimmäisen harvinainen ja ensimmäinen, joka on tullut kirjaston johdon tietoon. Virkailijan poistamaa teosta on kirjaston kokoelmissa usea kappale.
 
Tapauksen jälkeen Turun kaupungissa teroitetaan kaupungin työntekijöille myös sosiaalisessa mediassa käyttäytymistä. Turun kaupungin sosiaalisen median ohjeiden mukaan jokainen kaupungin työntekijä on vastuussa some-käyttäytymisestään myös vapaa-ajalla, ja varsinkin työasioita on käsiteltävä sosiaalisessa mediassa harkiten.