Turun kaupunki ja Auran sekä Marttilan kunnat ovat sopineet eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä. Sopimus solmittiin Auran ja Marttilan kuntien aloitteesta. Jatkossa kunnat ostavat irrallaan tavatun ja talteen otetun lemmikkieläimen tilapäisen hoidon Turun kaupungin eläinhoitolalta. Turulla on löytöeläinten hoitoa koskeva yhteistyösopimus useiden eri kuntien kanssa.

Auran kunta ja Marttilan kuntien hakemukset liittyä Turun eläinhoitolan löytöeläinten hoitosopimukseen hyväksyttiin Turun kaupungin Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa 26.9.2017 (Ksylk § 286). Sopimukset allekirjoitettiin joulukuussa 2017.

Eläinsuojelulain 15 §:n mukaan Eläinsuojelulain (247/1996) 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Eläinhoitola palvelee jatkossa Turun lisäksi 16:ta muuta kuntaa

Turulla on ollut ennestään voimassa oleva sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Kaarinan, Kustavin, Liedon, Maskun, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pöytyän, Raision, Ruskon, Sauvon, Taivassalon ja Vehmaan kanssa. Turun ja sopimuskuntien löytöeläinten talteenotto ja säilytys hoidetaan Turun kaupungin eläinhoitolassa.

Eläinhoitola sijaitsee osoitteessa Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku. Eläinhoitolassa on tilat mm. koirille, kissoille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille.