Luonnonjääkenttien jäädytystyöt aloitetaan tänään. Jos nyt hyvältä näyttävä sääennuste pitää paikkansa, on koko Turun jäädytyskoneisto liikkeellä huomisesta tiistai-illasta 9.1. alkaen.

Jos pakkaset säilyvät, päästään ensi viikolla luistelemaan luonnonjäille.

Luistelukentille pääsyä on jouduttu tänä talvena odottamaan tavallista pidempään.

– Kenttien pohjien pitää antaa vielä jäätyä, jotta ne kestävät raskaan kaluston. Pohjat ovat pehmeitä erittäin sateisten kelien takia, kertoo liikuntapaikkamestari Jarkko Tallqvist.

Tiedot kenttien avautumisesta päivitetään Turun kaupungin nettisivuille. Kokonaisvastuu Turun noin 50 jääkentästä on Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksella, joka itse hoitaa Kupittaan ja Urheilupuiston jääkentät. Muiden kenttien jäädytys- ja hoitotöistä vastaavat urakoitsijat.

Lumitykit käynnistetään Impivaarassa keskiviikkona 10.1.

Pakkasennusteen mukaan näyttää siltä, että Impivaaran Nunnavuoressa voidaan lumitykit käynnistää keskiviikkona 10.1. iltapäivällä. Nunnavuoren 1,7 kilometrin latua varten tarvitaan lunta noin 3000 m3 eli noin 200 kuormallista. Myös latupohjat ovat sateiden jäljiltä pehmeitä, joten myös niiden jäätymistä pitää odottaa.

– Lumetuksen onnistumista ei voi vielä ennustaa, sillä pakkaset pysyvät ennusteiden mukaan vielä heikkoina. Töiden etenemisestä tiedotetaan turku.fi/latuinfo-sivulla, kertoo liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen.