Horizon Prizes -kilpailujen tavoitteena on löytää ratkaisuja tärkeisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Parhaimpien ratkaisujen kehittäjille on tarjolla 2‒10 miljoonaa euroa

Horizon Prizes -kilpailuja on kahdenlaisia: Euroopan innovaationeuvoston (EIC) hallinnoimat kilpailut ja komission hallinnoimat kilpailut. EIC Horizon Prizes -kilpailut kuuluvat Horisontti 2020 -ohjelman teollisuuden johtoasema -pilarin alle, kun taas muut Horizon Prizes -kilpailut kuuluvat yhteiskunnalliset haasteet -pilarin alle. Molempiin kilpailuihin voi osallistua kuka tahansa, eikä paperityötä ole niin paljon kuin perinteisissä rahoitushauissa.

Uudet Horizon Prizes -kilpailut

Big data technologies (2 milj. €) – avautuu 23.2.2018 ja päättyy 9.4.2018

Haasteena on kehittääpaikka- ja aikatiedon keräämistä, jonka avulla voidaan ennustaa sähköverkkoliikennettä.

Social Innovation: Improved mobility for older people (2 milj.€) – päättyy 28.2.2019

Haasteena on kehittää ratkaisuja ikääntyneiden liikkuvuuden helpottamiseksi.

Tactile display (3 milj. €) – avautuu 17.4.2018 ja päättyy 27.11.2018

Haasteena on kehittää kohtuullisen hintainen sivun kokoinen kosketusnäyttö, joka välittää digitaalista informaatiota pistekirjoituksen sekä kosketettavien graafien avulla sokeille ja huononäköisille.

EIC Horizon Prizes -kilpailut 2018-2020

Blockchain for Social Good (5 milj. €) – avautuu helmikuussa 2018 ja päättyy loppukeväällä 2019

Haasteena on hyödyntää lohkoketjussa käytettyä hajautetun tilikirjan teknologiaa (DLT-teknologiaa) yhteiskunnallisiin haasteisiin vastaamiseen.

Innovative Batteries for eVehicles (10 milj. €) – päättyy vuoden 2020 lopulla

Haasteena on kehittää turvallisia, kestäviä ja innovatiivisia akkuratkaisuja sähköajoneuvoihin. Akkuratkaisu tulee tuottaa kestävistä ja edullisista eurooppalaisista materiaaleista. Ratkaisun tulisi olla yhtä tehokas tai tehokkaampi kuin tavallinen moottori viiden minuutin latausajalla.

Fule from the Sun: Artificial Photosynthesis (5 milj. €) – päättyy vuoden 2021 alkupuolella

Haasteena on rakentaa toimiva prototyyppi keinotekoisesta fotosynteesiin perustuvasta järjestelmästä, jonka avulla voidaan tuottaa käyttökelpoista synteettistä polttoainetta.

Early Warning for Epidemic (5 milj. €) – päättyy syksyllä 2020

Haasteena on kehittää luotettava ja kustannustehokas ennakkovaroitusjärjestelmä vektoritautien ennustamiseksi, tarkkailemiseksi ja ehkäisemiseksi.

Low-Cost Space Launch (10 milj. €) – päättyy vuoden 2020 lopulla

Haasteena on kehittää pienten matalakiertorataisten satelliittien laukaisujärjestelmä. Ratkaisun tulee olla eurooppalainen ja teknologiasta riippumaton.

Affordable High-Tech for Humanitarian Aid (5 milj. €) – päättyy vuoden 2020 alkupuolella

Haasteena on kehittää innovatiivisia ja kustannustehokkaita teknologiaratkaisuja hyödynnettäväksi humanitaarisessa avussa.

Lue lisää: EIC Horizon Prizes

Lue lisää muista Horizon Prizes -kilpailuista:

Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimiston uutinen ”Oletko valmis haasteeseen? Tutustu avoimiin Horizon Prizes -kilpailuihin” 20.4.2017

Horizon Prize

Asiasanat: